Predivna atmosfera uoči Brazila

Barišić: "U svakom smo trenutku bili zajedno"

06.12.2022.

Barišić: "U svakom smo trenutku bili zajedno"
Foto: Drago Sopta/HNS

Borna Barišić po prvi je puta zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru u osmini finala protiv Japana te naposljetku dao svoj doprinos velikoj pobjedi Vatrenih.

Nakon 1:1 u 90, pa 120 minuta, Hrvatska je japanski otpor slomila boljim izvođenjem jedanaesteraca te će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila.

"Nije bilo lako, Japan je pokazao zašto je pobijedio i Njemačku i Španjolsku. Trkački su moćni, dobro i kompaktno stoje u obrani, a promijenili su neke kretnje te nismo odmah prilagodili svoju igru. Potom smo primili pogodak iz prekida i nije se bilo lako vratiti. Na poluvremenu smo se dogovorili, znajući da smo već bili u takvoj situaciji i da imamo kvalitetu, da smo bolji od Japana, samo je to trebalo pokazati. Malo smo promijenili stil igre, išli smo direktnije prema vratima i postigli pogodak. Japan se visoko postavio, morali smo paziti na obranu jer u ovoj utakmici nema šansu za ispravak", prepričao je lijevi branič Vatrenih Borna Barišić.

"Teško je bilo prije drugog produžetka, svi smo bili umorni, ali najvažnije je da smo u svakom trenutku bili zajedno. Imamo taj momčadski duh, to je jako bitno za uspjeh. Livaković je odlično branio u raspucavanju. Ljubim ga, svaka mu čast. Kada smo vježbali jedanaesterce, mi smo dobro pucali, a on ih je stvarno dobro branio. Bilo je to stresno gledati, katastrofa, u tim jedanaestercima ili jesi ili nisi. Nedavno sam izgubio finale Europske lige na jedanaesterce, nisam želio da se to ponovi. Svojom igrom sam zadovoljan, a dečki koji su ušli donijeli su energiju i to nas krasi na cijelom Svjetskom prvenstvu - svi odlično rade na treningu, i oni koji igraju i oni koji su na klupi, predivna je atmosfera i nema nikakvih problema. Stvarno uživam", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri