Prilika na Svjetskom prvenstvu

Budimir: "Pokazali karakter i promijenili ritam utakmice"

06.12.2022.

Budimir: "Pokazali karakter i promijenili ritam utakmice"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ante Budimir prve je minute na svjetskoj smotri u Kataru upisao u pobjedi protiv Japana, koja je Hrvatsku poslala u četvrtfinale protiv Brazila.

Hrvatska je Japance eliminirala boljim izvođenjem jedanaesteraca na stadionu Al Janoub, a Ante Budimir pritom je ubilježio svoj debi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ušašvši u igru u drugom poluvremenu.

"Probali smo staviti još jednog igrača u šesnaesterac i tako probati doći do drugog pogotka. Imali smo nekoliko dobrih situacija, pokušali smo slomiti Japan, ali tada su se obranili. Teško je ući u ritam utakmice kao zamjena, ali ne pitaš previše ni zašto ulaziš ni zašto izlaziš. Ne razmišljaš puno, samo ideš na pobjedu", rekao je.

"Znali smo da neće biti lako, Japan je bio prvi u skupini ispred Španjolske i Njemačke te su opet pokazali disciplinu, brzu tranziciju i kompaktnost. Fizički su jako dobro spremni i poveli su, ali mi smo pokazali karakter i uspjeli promijeniti ritam utakmice. Čini se da Hrvatska mora izvesti barem jedne jedanaesterce na Svjetskom prvenstvu, i presretni smo. Uvijek je lijepo igrati za Hrvatsku, pogotovo na Svjetskom prvenstvu i sretan sam što sam ovdje i da sam imao priliku biti na terenu", dodao je Budimir.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri