Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > A

Velika utakmica

Lovren: “Spremni smo
na borbu s Brazilom”

07.12.2022.
Lovren: “Spremni smo na borbu s Brazilom”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Dejan Lovren se uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu Kataru suočio s pitanjem o svom statusu u momčadi. Uoči četvrtfinalne utakmice s Brazilom opet je sjeo pred novinare.

 

Na kritike se, kaže, nije naljutio.

“Lijepo vas je opet vidjeti ovdje, ali u puno većem broju, nego prošli put. Nisam se naljutio, možda sam neprimjereno odgovorio na jedno pitanje. Jesam li zadovoljan mojom igrom? Zadovoljan sam igrom cijele momčadi, to je najbitnije. Sam sebi sam najveći kritičar, ne mora mi nitko to objašnjavati, kad igram dobro ili loše. Bitno da je momčad vesela i zdrava i da idemo dalje”

O Brazilu…

“Brazil je favorit, imaju fantastične igrače, doslovce imaju dvije odlične momčadi i definitivno jesu favoriti. Mi nemamo problem s tim, cijenimo i poštujemo svakoga i to ćemo dokazati na terenu”.

O odnosu s Joškom Gvardiolom

“Da, sad sam u ulozi da dajem savjete Jošku, kao što sam ja, kao klinac, pratio korake Šimunića, Roberta Kovača, Križanca i drugih stopera koji su igrali sa mnom u reprezentaciji. Gledao sam ih i pratio što rade, upijao sve što su mi govorili. Možda su oni bili malo žustriji prema meni, ali sad sam ja u njihovoj ulozi. Pokušavam pričati s Joškom koliko god je moguće i davati mu pozitivne savjete. On sluša, upija i mislim da je daleko ispred mene, nego što sam ja bio s dvadeset godina. Ima kvalitetu koju pokazuje na Svjetskom prvenstvu, ali i prije, nije čudo što se svi klubovi interesiraju za njega. Nadam se da će i on mene jednog dana spomenuti kao mentora”.

O razdoblju neigranja za reprezentaciju…

“Bio sam frustriran kad nisam mogao igrati jer volim biti tu i pomagati reprezentaciji. Bio je to dosta dugo razdoblje od četiri mjeseca neigranja, ali uspio sam to prevladati. Borio sam se sa sobom, bilo je teško na psihološkom planu, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo”.

Kako zaustaviti Brazil…

“Zaustaviti ih možemo samo svih nas jedanaest, imaju opasnu momčad, individualno su fantastični, igraju u najboljim klubovima. Spremni smo na tu borbu. Da li razumijem Brazilce? Razumijem dosta jer imam jako puno prijatelja bivših i sadašnjih suigrača Brazilaca. Jesam li se čuo s njima? Čuo sam se sa svim Brazilcima, osim s onima protiv kojih igramo u petak. Poželjeli su mi sreću, to su dragi ljudi i moji prijatelji, a nadam se da ćemo i nakon utakmice biti u dobrim odnosima. Ples nakon gola? Mogu raditi što god žele, ja tu ne vidim nepoštovanje. Sve ima svoju granicu, ali ja znam kako Brazilci dišu i tu ne vidim ništa negativno”.

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više