Vatreni nikada ne odustaju

Hrvatska na jedanaesterce svladala i Brazil, ušla u novo polufinale SP!

09.12.2022.

Hrvatska na jedanaesterce svladala i Brazil, ušla u novo polufinale SP!
Foto: Drago Sopta/HNS

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru Hrvatska je odmjerila snage s Brazilom, a u još jednom dramatičnom raspletu slavila je boljim izvođenjem jedanaesteraca, za drugo uzastopno polufinale!

HRVATSKA - BRAZIL 1:1 (0:0, 0:0 - 5:3 11m)
SP 2022., četvrtfinale
Stadion Education City, Al Rayyan.

Sudac: M. Oliver (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Neymar (105+1'), 1:1 - Petković (117')

Jedanaesterci: Vlašić - 1:2, Rodrygo - Livaković brani, Majer - 1:3, Casemiro - 2:3, Modrić - 2:4, Pedro - 3:4, Oršić - 3:5, Marquinhos - vratnica

Žuti kartoni: Danilo (25'), Brozović (31'), Casemiro (68'), Marquinhos (77'), Petković (117')

Hrvatska: Livaković, Sosa (110' Budimir), Lovren, Gvardiol, Juranović, Brozović (114' Oršić), Modrić, Kovačić (106' Majer), Pašalić (72' Vlašić), Perišić, Kramarić (72' Petković). Izbornik: Z. Dalić.

Brazil: Alisson, Danilo, Tiago Silva, Marquinhos, Militao (106' Alex Sandro), Casemiro, Paqueta (106' Fred), Neymar,  Vinicius Junior (64' Rodrygo), Raphinha (56' Antony), Richarlison (84' Pedro). Izbornik: Tite.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je među četiri najbolje na svijetu! Nakon povijesnog uspjeha u Rusiji i plasmana u finale, Vatreni su u Kataru stigli do polufinala, gdje će zaigrati protiv Argentine kako bi pokušali ponoviti taj podvig.

U četvrtfinalu protiv favoriziranog Brazila odigrali su taktički i trkački sjajnu utakmicu te nakon 0:0 u 90 minuta te 1:1 poslije produžetaka slavili u novom raspucavanju s bijele točke, kao i protiv Japana u osmini finala.

Hrvatski čuvar mreže Livaković u nekoliko je navrata odličnim intervencijama održao "nulu" na semaforu, a najbolje šanse na suprotnoj strani propustili su Perišić i Brozović.

Foto: Drago Sopta/HNS

Brazil je, međutim, uspio povesti na isteku prvog produžetka, kada je Neymar zaključio akciju svoje momčadi, no u 117. minuti Oršić poslužuje Petkovića, koji šalje loptu u mrežu za izjednačenje.

Livaković je tako opet stupio na scenu pri izvođenju jedanaesteraca, obranivši prvi pokušaj Rodryga. Precizni su zatim bili Vlašić, Majer, Casemiro, Modrić, Pedro i Oršić, da bi Marquinhos pogodio vratnicu i hrvatsko je slavlje moglo početi!

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri