Hrvatska nije iznenađenje

Dalić: "Imali smo mentalne snage za povratak, znali smo da možemo"

09.12.2022.

Dalić: "Imali smo mentalne snage za povratak, znali smo da možemo"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić podijelio je svoje dojmove o veličanstvenom uspjehu, novom plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon pobjede nad Brazilom.

Karakter i Livaković

"Važno nam je bilo ne primiti pogodak na početku jer smo smatrali da će nam šanse rasti kako utakmica bude odmicala. Pokazali smo karakter, vratili se, nismo odustali, a u jedanaestercima smo mi favoriti jer suparnici već misle da su izgubili. No, nije lako doći do jedanaesteraca. Brazil je stvorio nekoliko situacija, kada nas je spasio vratar Livaković, koji je potom obranio prvi jedanaesterac i dao nam sigurnost. Brazil je nakon toga bio u strahu"

Taktika i mentalna snaga

"Nismo željeli mijenjati taktiku, ali Brazil nas je na to natjerao. Mi smo željeli biti blizu centru. Postojao je problem s Neymarom, koji smo riješili, makar je poslije dao sjajan pogodak. Imali smo mentalne snage za povratak, rijetko bi koja reprezentacija to mogla. Neki su iznenađeni uspjesima Hrvatske, no trebaju se prestati čuditi - Hrvatska to nije napravila bez kvalitete"

Modrić pravi profesionalac

"Vezni red, najbolji na svijetu, uspio je čuvati loptu bez žurbe. Nismo stvorili mnogo prilika, ali jesmo onoliko koliko je trebalo. Modrić je držao sjajan ritam svih 120 minuta, to je nestvarno. Dokazao je da je jedan od najboljih, pitali smo ga o njegovom umoru, no nije stao i rekao je da je spreman i za produžetke. On je pravi profesionalac, sjajna osoba i živi za nogomet. Svaki se dan sprema kao da je na početku karijere, a unatoč tome što su ga neki već počeli otpisivati, on je Hrvatsku doveo do polufinala i još će je dugo voditi"

Vjera u povratak

"Kada je Brazil poveo, nismo imali više što čekati, krenuli smo naprijed s novim igračima. Znali smo da možemo i napravili smo prave zamjene - upravo su Oršić i Petković završili akciju za 1:1"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri