Polufinale Svjetskog prvenstva

Argentina u finalu, Vatreni u borbu za novu broncu

13.12.2022.

Argentina u finalu, Vatreni u borbu za novu broncu
Foto: Drago Sopta/HNS

U polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Hrvatska se sastala s Argentinom, koja je pobjedom 3:0 osigurala plasman u finale.

ARGENTINA - HRVATSKA 3:0 (2:0)
SP 2022., polufinale.
Stadion Lusail Iconic, Lusail.

Sudac: D. Orsato (Italija)

Strijelci: 1:0 - Messi (34' - 11m), 2:0 - Alvarez (39'), 3:0 - Alvarez (69')

Žuti kartoni: Livaković (32'), Kovačić (32'), Romero (68'), Otamendi (71')

Argentina: E. Martinez, Tagliafico, Otamendi, Romero, Molina (86' Foyth), MacAllister (86' Correa), Paredes (62' Li. Martinez), Fernandez, De Paul (74' Palacios), Messi, Alvarez (74' Dybala). Izbornik: L. Scaloni.

Hrvatska: Livaković, Sosa (46' Oršić), Lovren, Gvardiol, Juranović, Brozović (50' Petković), Modrić (81' Majer), Kovačić, Pašalić (46' Vlašić), Perišić, Kramarić (Livaja 72'). Izbornik: Z. Dalić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Zlatka Dalića, nakon još jednog povijesnog uspjeha i plasmana u treće hrvatsko polufinale Svjetskog prvenstva, nisu uspjeli preskočiti i Argentinu za reprizu finala iz Rusije prije četiri godine.

Premda su Vatreni dobro stajali u prvih pola sata, Argentina je povela kada je Messi realizirao kazneni udarac, da bi se samo pet minuta poslije Alvarez probio do Livakovićevih vrata i povisio na 2:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je reprezentacija u nastavku krenula po novi podvig, ušli su u igru Oršić, Vlašić Petković, no promjene rezultata nije bilo do 69. minute, a tada je Argentina zapečatila pobjedu.

Messi je odlično prošao u šesnaesterac i poslužio Alvareza, koji je postigao svoj drugi pogodak.

Vatreni će u subotu u 16:00 sati po hrvatskom vremenu igrati za treće mjesto s poraženim iz polufinalnog okršaja Francuske i Maroka.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri