Nedostajalo konkretnosti

Dalić: "Preostaje nam skupiti se, podići i boriti za treće mjesto"

14.12.2022.

Dalić: "Preostaje nam skupiti se, podići i boriti za treće mjesto"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je dvoboj s Argentinom u polufinalu svjetske smotre u Kataru. Argentina je pobijedila 3:0 te će Vatreni u borbu za treće mjesto.

Bitka za broncu slijedi u subotu protiv poraženog iz utakmice Francuska - Maroko, koja je na rasporedu u srijedu navečer.

"Čestitam Argentini na plasmanu u finale Svjetskog prvenstva, ali i svojim dečkima na svemu što su napravili na ovom turniru. Preostaje nam skupiti se i podići se kako bismo pokušali osvojiti to treće mjesto", jasno je poručio izbornik Zlatko Dalić poslije sraza s Argentincima. 

"Mislim da smo u prvih pola sata igrali dobro i imali kontrolu, ali nismo bismo konkretni, niti jednom u završnici. Potom smo primili pogodak koji je dosta sumnjiv: prvo smo imali situaciju za udarac iz kuta, sudac ga nije dosudio, akcija se nastavila i onda je došao kazneni udarac. Ne znam što je naš vratar trebao učiniti, skloniti se? Bilo je to previše jeftino, previše lagano", nastavio je.

"Požurili smo vratiti se u utakmicu, no tada se dogodio protunapad za drugi pogodak i tada je gotovo sve bilo odlučeno. Imali smo posjed, pokušavali, stvorili dobre situacije, ali nismo uspjeli to konkretizirati", rekao je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri