Velika utakmica

Kramarić: “Želimo se vratiti kući s medaljom”

15.12.2022.

Kramarić: “Želimo se vratiti kući s medaljom”
Foto: Drago Sopta/HNS

Andrej Kramarić utakmicu za treće mjesto protiv Maroka dočekat će kao najbolji strijelac Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 

Andrej je pokušao povući paralelu s Vatrenima koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine poraženi u polufinalu od Francuza, a onda osvojili broncu uslijed pobjede nad Nizozemskom u utakmici za treće mjesto.

“Vraćam se u svoju ranu mladost i sjećam se tih dana i te utakmice za treće mjesto koja je prvi puta donijela veselje cijelom narodu, to je bilo nešto neopisivo. Mi se nalazimo u istoj situaciji, čeka nas povijesna utakmica za koju je pitanje kad će se ponoviti. Moramo iskoristiti ovu priliku i biti maksimalno svježi i smireni u glavi, fokusirani i motivirani. kad se sjetim kako sam 1998. godine kao klinac skakao po ulici s prijateljima i roditeljima, bila je to neopisiva sreća. Nadam se da ćemo i mi to ostvariti i učiniti mlađe generacije sretnima, o čemu ćemo i mi pričati svojima u dalekoj budućnosti. Čeka nas sigurno jedna od najvećih utakmica hrvatske reprezentacije”.

O utakmici protiv Maroka…

“Ne iznenađuje me da je Maroko tako daleko dogurao. Poslije prve utakmice na SP-u osjetili smo o kakvoj se momčadi radi. Tvrda su ekipa, defenzivno posložena, imaju dobre individualce koji se nalaze u situaciji kao mi 1998. godine i dat će život za tu medalju. Svjesni smo toga i maksimalno ih uvažavamo. Bit će jako slična utakmica kao ona prva, bit će tu puno borbe i strpljenja, i neće biti prilike i prava na pogreške. Vidjeli smo kako su opasni protiv Francuske, pokazali su odličan nogomet, u nekim trenucima su možda mogli i iznenaditi. Međutim, Francuzi su ih čekali na svoj način. Ovo će biti utakmica u kojoj će presuditi trenutak. Marokanci žele postati besmrtni u svojoj zemlji, bacat će se na glavu kao nikad u životu, ova utakmica je borba života za obje momčadi. Osim nas, koji smo prije četiri i pol godine doživjeli Rusiju, među nama je puno mladih dečki koji žele doživjeti to isto i pričati o tome unucima”.

O energetskoj potrošnji…

“Osjećam se odlično, nisam umoran i na neki način mi je žao što nema više utakmica. Šalim se, šalim se, izgleda kao reklama za Fifu, ha, ha, ha… Ma dobro sam, pun energije i motivacije. Nije kraj sezone, nismo fizički i psihički toliko izmoreni, barem s moje strane. Mogao bih odigrati još jedno prvenstvo”.

Osjećaj ruskog srebra kao dodatni motiv…

“Kada govorimo o 2018. godini, prva uspomena mi je doček. To je nešto nestvarno što smo doživjeli, plakali smo i veselili se. Pred tolikim brojem ljudi, pred cijelom nacijom. To je ono nešto što je oslikalo cijelo prvenstvo i ostaje za cijeli život. Nije isto otići kući kao pobjednik ili kao gubitnik. Ovo nije prijateljska utakmica i cilj je otići kući kao pobjednik s medaljom. Nije isto vratiti se kao pobjednik ili gubitnik. Scene iz 2018. su neopisive i nadam se da će se ljudi veseliti s nama”.

O Luki Modriću

“Svi znamo koliko je o Luki napisano lijepih riječi, treba mu zahvaliti za sve ono što je napravio za Hrvatsku i nogomet, ali i za nogomet u cijelom svijetu. Poznavajući njega, nisam baš siguran da mu je ovo zadnje prvenstvo. Godine rade za sve, tako i za njega, još nitko nije izmislio injekciju protiv godina, ali on će ostati besmrtan za cijeli svijet, tako i za nas Hrvate. Izuzetna je čast i ponos biti uz njega i učiti, on nogomet čini lakšim i jednostavnijim, što je teško. Nadam se da će dani sporo prolaziti i da će biti s nama još puno utakmica”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri