Sjajni pogoci Gvardiola i Oršića

Hrvatska sa Svjetskog prvenstva donosi novu broncu!

17.12.2022.

Hrvatska sa Svjetskog prvenstva donosi novu broncu!
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Maroko 2:1 i osvojila treće mjesto na svjetskoj smotri u Kataru, uzevši tako svoju treću medalju u samo 24 godine! 

HRVATSKA - MAROKO 2:1 (2:1)
SP 2022., utakmica za 3. mjesto.
Stadion Khalifa International, Al Rayyan.

Sudac: A. Al Jassim (Katar)

Strijelci: 1:0 - Gvardiol (7'), 1:1 - Dari (9'), 2:1 - Oršić (42')

Žuti kartoni: Ounahi (69'), Amallah (84')

Hrvatska: Livaković, Gvardiol, Šutalo, Stanišić, Perišić, Kovačić, Modrić, Majer (66' Pašalić), Oršić (90+5' Jakić), Kramarić (61' Vlašić), Livaja (66' Petković). Izbornik: Z. Dalić.

Maroko: Bounou, Attiat-Allah, El Yamiq (67' Amallah), Dari (64' Benoun), Hakimi, Elkhannous (56' Ounahi), Amrabat, Sabiri (46' Chair), Boufal (64' Zaroury), Ziyech, En Nesyri. Izbornik: W. Regragui.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon povijesne bronce na svjetskoj premijeri 1998. godine te veličanstvenog srebra 2018. godine, Vatreni su ponovno oduševili nogometni svijet te se iz Katara kući vraćaju s broncom, također zlatnog sjaja!

U utakmici za treće mjesto ove su subote pobijedili Maroko, rivala s kojim su se sastali u prvom kolu grupne faze natjecanja (0:0), a koji je u polufinalu poražen od branitelja naslova Francuske.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je povela nakon samo sedam minuta igre, kada je u uvježbanoj akciji iz prekida Perišić asistirao Gvardiolu, koji glavom u letu pogađa za 1:0.

Joško Gvardiol proglašen je za najboljeg igrača utakmice, a ujedno je s nepunom 21 godinom postao i najmlađi strijelac hrvatske reprezentacije na utakmici Svjetskog prvenstva.

Međutim, Marokanci su izjednačili odmah u sljedećem napadu, također iz prekida, a glavom je precizan bio Dari. Izabranici Zlatka Dalića nastavili su prikazivati dobru igru, a za svoj su trud nagrađeni nedugo prije odlaska na odmor.

Foto: Drago Sopta/HNS

U 42. minuti, naime, Livaja je poslužio Oršića, koji fantastičnim udarcem s lijeve strane od vratnice trese marokansku mrežu za novo vodstvo.

Nastavak je donio nekoliko dobrih prilika na obje strane, pri čemu se još jednom izvrsnom obranom istaknuo Livaković, no neizvjesnost je trajala do posljednje minute. Ipak, Hrvatska je sačuvala vodstvo i okitila se vrijednom medaljom!

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri