Istraživanje CIES-a

Luka Modrić najstariji igrač na ljestvici najboljih driblera na svijetu

01.02.2023.

Luka Modrić najstariji igrač na ljestvici najboljih driblera na svijetu
Foto: Drago Sopta/HNS

Kapetan Vatrenih Luka Modrić najstariji je napadački orijentirani igrač na ljestvici najuspješnijih driblera na svijetu u protekloj godini prema istraživanju CIES-a, Međunarodnog centra za sportske studije.

 

CIES je igrače rangirao temeljem indeksa 100, uzimajući u obzir učestalost uspješnih driblinga i centaršuteva, vrijeme provedeno u igri, kao i “sportsku razinu” odigranih utakmica. Modrić s 37,4 godina i indeksom 92,8 predvodi listu iskusnika, odmah do njega su Antonio Candreva (35,9 godina/Salernitana/90,2) i Aviles Hurtado (35,8 godina/Club Pachuca/89,9).

Ljestvicu najuspješnijih driblera među napadački orijentiranim predvodi Ousmane Dembele (100/Barcelona), ispred Viniciusa Juniora (98,7/Real Madrid) i Kevina de Bruynea (98,4/Manchester City). Visoko mjesto zauzima i hrvatski reprezentativac i prvotimac Tottenhama, Ivan Perišić, koji je na 18. mjesto s indeksom 93,6, a Luka Modrić u toj konkurenciji igrača zauzima 24. mjesto.

Na ljestvici obrambenih igrača najbolje rangirani hrvatski reprezentativac je prvotimac Glasgow Rangersa, Borna Barišić (82 boda), koji zauzima 13. mjesto, dok je na 17. mjestu Borna Sosa (81,5/Stuttgart).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri