Kvalifikacije za SP u futsalu

Hrvatska remizirala u Debrecenu

07.03.2023.

Hrvatska remizirala u Debrecenu
Foto: HNS

Hrvatska futsalska reprezentacija remizirala (1:1) je s Mađarskom u Debrecenu u posljednjem susretu glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, uoči koje je već osigurala prvo mjesto u skupini i izravan plasman u elitno kolo.

Iako su u većem dijelu susreta bili bolji suparnik, izabranici Marinka Mavrovića ušli su u završnicu utakmice s rezultatskim zaostatkom uslijed pogotka Pala u 31. minuti. Ipak, Hrvatska je pogotkom Perića u 38. minuti uspjela izjednačiti i izboriti remi.

“Zadovoljan sam igrom, pogotovo u drugom poluvremenu. Bili smo hendikepirani jer smo još uoči okupljanja ostali bez Jelavića, Postružina, Čekola i Baškovića, a u Debrecenu i bez viroznoga Marinovića. Bio je upitan i kapetan Jelovčić, ali stisnuo je zube, bio lider na terenu i još jednom potvrdio koliko mu je bitna reprezentacija. Izostanak naših standardnih prvotimaca iskoristili su igrači koji su manje participirali u prijašnjim utakmicama i dokazali da se na njih itekako može računati u budućnosti”, rekao je poslije utakmice Marinko Mavrović.

MAĐARSKA - HRVATSKA 1:1

DEBRECEN Fönix Arena. Gledatelja: 700. Suci: Talgat Kosmukhambetov, Turkhan Turgumbajev i Aslan Galayev (svi Kazahstan). Strijelci: 1:0 Pál (31’), 1:1 Perić (38’).

MAĐARSKA: Alasztics, Dávid, Biro, M. Fekete, O. Fekete, Nagy, Vas, Rábl, Pál, Dróth, Hajmási, Horváth, Bencsik, Spandler.

HRVATSKA: Primić, Kustura, Vukmir, Bilić, Jelovčić, Perić, Jurlina, Gašpar, Mužar, Mataja, Kuraja, Sekulić, Pavlović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri