Zajednički interes

Potpisan sporazum o nastavku suradnje HNS-a i HŠSS-a

10.03.2023.

Potpisan sporazum o nastavku suradnje HNS-a i HŠSS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je sporazum o nastavku suradnje između HNS-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić i Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a, Petra Krpana, odnosno povjerenika natjecanja mlađih uzrasta, Antonija Grahovca.

Riječ je o produljenju suradnje na školskom natjecanju “MINI NOGOMET“ za djevojčice i dječake do 13 godina (peti i šesti razredi osnovnih škola), koje HŠSS organizira i provodi u suradnji sa županijskim školskim društvima.

Sporazum je potpisan kao slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini.

Cijeneći stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja, prepoznata je  važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za nogomet te želja za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ulaganjima u razvoj školskog sporta omogućuje se djeci i adolescentima dodatna mogućnost za tjelesnom aktivnošću, prilagođenu njihovim osnovnim potrebama i ljudskim pravima, a sve to u sigurnom i zabavno-motivirajućem okruženju uz stručno osposobljene provoditelje takvih sadržaja, profesorice i profesore tjelesne i zdravstvene kulture. Hrvatski nogometni savez svjestan je važnosti odgojno-obrazovnih ustanova u prepoznavanju i formiranju budućih sportaša, stoga je i pokrenuta inicijativa za uključivanjem u rad školskih sportskih društava i implementacijom dodatnih izvannastavnih i izvanškolskih sadržaja koji će rezultirati povećanjem broja aktivnosti za djecu i mladež.

Ovim putem pozivamo sve osnovne škole na sudjelovanje u natjecanju, a najuspješnije momčadi i ekipe očekuju nagrade Hrvatskog nogometnog saveza.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri