Mladi Vatreni čekaju Izrael i Englesku

Bišćan: "Neće biti revijalnih tonova, idemo po pravu sliku"

20.03.2023.

Bišćan: "Neće biti revijalnih tonova, idemo po pravu sliku"
Foto: Mario Ćužić

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija okupila se uoči prijateljskih utakmica s Izraelom i Engleskom.

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan sa svojim nogometašima priprema prijateljske utakmice s Izraelom, 23. ožujka u Varaždinu te s Engleskom, 28. ožujka u Londonu.

"Svaka je utakmica važna, to ističemo od prvog dana, jer im nudi priliku da postanu bolji igrači. Europsko prvenstvo bit će vrhunac ciklusa, za to smo se borili dvije godine, i u sklopu priprema ovo su dva izvrsna suparnika. Birali smo kvalitetne momčadi - Engleska je vrhunska, a Izrael je žilav i čvrst", istaknuo je.

Posebno se iščekuje dvoboj s Englezima, pogotovo u svjetlu kvalitete suparnika na nadolazećoj europskoj smotri.

"Kad se ukazala prilika za utakmicu s Engleskom, prihvatili smo, to se ne propušta, pogotovo na klasičnom engleskom stadionu. Tome se radujemo, ali svjesni smo da nas čekaju igrači iz najvećih engleskih i europskih klubova. Neće biti revijalnih tonova, moramo doći spremni kao da je natjecateljska. Tada ćemo vidjeti gdje smo i imati pravu sliku", kaže Bišćan.

"Redoviti plasmani na europske smotre velik su pomak naprijed. Ono što se dogodilo u Kataru daje nam dodatni entuzijazam, dečki su svjesni važnosti hrvatskog dresa i prilike koju imaju. Oni koji su otišli u A-reprezentaciju dali su značajan doprinos i naš je posao olakšati im taj prijelaz", dodao je.

Pri izboru mladih reprezentativaca uvijek se surađuje sa stožerom Zlatka Dalića, a ovoga puta puta zbog ozljede nema Luke Sučića:

"Prilagodit ćemo se odlukama seniorskog stožera, i imamo dovoljan broj rješenja. Sučićeva ozljeda nije nam dobro sjela, on nam je jedan od glavnih igrača i možemo se samo nadati da će nam biti u prilici pomoći na Europskom prvenstvu Dođe li, bit će veliki bonus. Nadam se da ćemo imati najbolju moguću momčad".

Mladi reprezentativac Mario Vušković trenutačno vodi sudsku bitku:

"U kontaktu smo s njime, dobro smo upoznati sa slučajem i vrlo smo optimistični. Uvjereni smo da je nevin i to je najvažnije, on je spreman boriti se da to dokaže. Tko mu može dati podršku, treba to i napraviti. Nadam se da će se što prije vratiti i da bi do lipnja mogao konkurirati za EP, što je kroz kvalifikacije i zaslužio", naglasio je Bišćan.

Nekoliko je riječi posvetio i velikom uspjehu juniorske momčadi Hajduka u Uefinoj Ligi mladeži:

"Mladići iz Hajduka npravili su lijep uspjeh, to je velika stvar za naš nogomet da znamo da se može parirati najvećima. Svi su oni potencijalni reprezentativci, no zna se red i nije dobro preskakati stepenice. Bit će vremena za njih, kvaliteta uvijek nađe put".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri