Debitant među Vatrenima

Musa: “Ostvario sam dječački san”

21.03.2023.

Musa: “Ostvario sam dječački san”
Foto: Drago Sopta/HNS

Petar Musa ostvario je snove. Napadač Benfice konačno je među Vatrenima.

Pritom jedva čeka dokazati se izborniku Daliću.

“Jako sam sretan i zadovoljan što sam ovdje. Radujem se svakom treningu, na meni je da se pokažem. Ne očekujem previše, idem trening po trening. Želim se pokazati u najboljem svjetlu i vidjeti kako će se to dalje razvijati”, kaže Petar čija je mama Jagoda svojedobno bila hrvatska nogometna reprezentativka.

“Što mi je poručila? Jako je sretna, zadovoljna i ponosna. A što je poručila... Neka to ostane među nama”.

Musin prvi poziv među Vatrene nije bio ostvaren zbog koronavirusa.

“Bilo mi je teško. Dobio sam koronavirus u najgorem mogućem razdoblju, ali sad sam tu i prvenstveno mi je drago što sam zdrav i što sam tu s ovim dečkima. Ostvario mi se dječački san. Na meni je da uživam iz dana u dan. Naravno, volio bih zaigrati što prije, zabiti gol i pomoći momčadi. Put nije bio lagan, ali tu sam gdje jesam, jako sam zadovoljan i mogu reći da se napokon sve isplatilo”.

Tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru bio je na odmoru…

“Klub nam je dao deset slobodnih dana, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Moj nogometni idol? Iskreno, od malena sam simpatizirao Marija Mandžukića i to je moj uzor u hrvatskoj reprezentaciji. Zasad nismo previše pričali, ali bit će vremena”.

Kad su u pitanju njegove napadačke karakteristike, Petar ukazuje na nekoliko stvari.

“Rekao bih da sam napadač koji može raditi dobar presing, mogu raditi za momčad i na kraju krajeva dati neki gol. Trema? Postoji pozitivna trema, ali ništa što može utjecati na mene i moju igru. Spreman sam za nadolazeće utakmice. Benfica? Bio sam upoznat sa situacijom kad sam dolazio, ali to je nešto što mi može donijeti samo dobro. Zadovoljan sam odabirom. Ne igram koliko bih možda htio, ali mislim da maksimalno koristim minutažu”, zaključio je Musa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri