Povratak među Vatrene

Ivanušec: “Puno znači trenirati s Modrićem, Kovačićem, Brozovićem…”

22.03.2023.

Ivanušec: “Puno znači trenirati s Modrićem, Kovačićem, Brozovićem…”
Foto: Drago Sopta/HNS

Luka Ivanušec vratio se među Vatrene nakon što nije izborio mjesto među putnicima za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ivanušec, međutim, u novoj natjecateljskoj godini u Dinamu igra na vrlo visokoj razini pa je izbornikov popis bio logičan.

“Fantastično je biti u reprezentaciji, za to svaki dan treniraš i igraš. Nakon nepozivanja u reprezentaciju uoči Katara, cilj je bio vratiti se što prije što prije i budem u ovakvoj ekipi. Jako puno znači kad treniraš u momčadi s Modrićem, Kovačićem, Brozovićem… Kad vidiš stvari koje oni rade i kad vidiš njihovo ponašanje koje je na visokoj profesionalnoj razini, rasteš kao igrač i kao osoba. Nama mladima to jako puno znači. Katar? Jako sam ponosan što sam izašao iz loše situacije. To je nešto što te gura da rasteš kao osoba i igrač. Drago mi je što sam se uspio vratiti u kratkom roku. Ponosan sam na to”, ističe Ivanušec. 

Iako u nastavku sezone u klubu igra na poziciji lijevog krila, spreman je prilagoditi se izbornikovim taktičkim zamislima.

“To hoću li igrati od prve minute odredit će izbornik, a ja mogu pokriti bilo koju poziciju u momčadi”

Hrvatska je favorit za prvo mjesto u skupini s Walesom, Turskom, Armenijom i Latvijom, a u tom kontekstu vrlo je važno novi kvalifikacijski ciklus otvoriti dobrim rezultatima.

“To je jako bitno za samopouzdanje u nastavku natjecanja. Na dva svjetska prvenstva Hrvatska je osvojila srebro i broncu, očekivanja su velika. Međutim, imamo momčad satkanu od najboljih igrača na svijetu. Od nas se puno očekuje i ta očekivanja moramo opravdati”.

Luka ističe da je veliku ulogu u podizanju njegove forme imao i trener Dinama i bivši hrvatski izbornik, Ante Čačić

“Trener Čačić ima veliku ulogu po tom pitanju, puno razgovaramo, dobivam od njega puno savjeta. Značajno sam napredovao u proteklom razdoblju,  ali ne samo ja. Cijela se momčad digla, svatko od nas je napredovao, a zbog toga zasluge definitivno idu i treneru Dinama. Stavio me na novu poziciju na lijevom krilu, probudio me i hvala mu na tome”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri