Komemoracija na Poljudu

Delegacija HNS-a oprostila se od Petra Nadoveze

22.03.2023.

Delegacija HNS-a oprostila se od Petra Nadoveze
Foto: CROPIX

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, prisustvovala je komemoraciji povodom smrti legende Hajduka i hrvatskog nogometa, Petra Nadoveze, održanoj u kinodvorani poljudskog stadiona.

 

Uz prvog čovjeka hrvatskog nogometa, od Hajdukova velikana oprostili su se i izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, odnosno tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa.

Petar Nadoveza preminuo je u nedjelju u 81. godini. Rođen je u Šibeniku 9. travnja 1942. godine, a uz bogatu igračku karijeru, istaknuo se i kao trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole, a za svoj je dugogodišnji rad u nogometu nagrađenim priznanjima poput Trofeja podmlatka HNS-a, Zlatne kapetanske trake Hajduka i Trofeja Splitskog saveza športova Fabjan Kaliterna.

Igrao je na poziciji napadača, a Hajdukove je boje branio nakon Šibenikovih, od 1963. do 1973. godine, kada je otišao u Belgiju, u redove Lokerena. U dresu splitskih Bilih odigrao je čak 460 utakmica i postigao 296 pogodaka, uzevši pritom i naslov državnog prvaka te dva domaća Kupa. U dva je navrata bio najbolji strijelac jugoslavenskog prvenstva. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu.

Osim Hajduka, kao trener vodio je i Šibenik, reprezentaciju Gabona, tuniški Bizert te nekolicinu slovenskih klubova, a posebno vrijedi istaknuti Hajdukovo polufinale Kupa Uefe u sezoni 1983./1984. U samostalnoj Hrvatskoj s Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine te dovršio osvajanje prvenstva 2004. godine.

Foto: CROPIX

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri