Izbornik o početku kvalifikacija

Dalić: “Jako je važan start“

24.03.2023.

Dalić: “Jako je važan start“
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, nalazi se na još jednom početku s Vatrenima.

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara novi kvalifikacijski ciklus od kojega svi puno očekuju.

“Kreću nove utakmice, novo natjecanje. Napravili smo sjajne stvari u pet i pol godina, željni smo dobrih rezultata i pobjeda. Sutra je novi početak. Wales je došao u Split s velikim ambicijama, ali želimo krenuti pobjedom u novi kvalifikacijski ciklus. Nema puno promjena, osim Lovrena koji se oprostio i ozlijeđenog Petkovića. Nećemo puno mijenjati što se tiče ostalih pozicija”, kaže izbornik Dalić.

Jesu li igrači sto posto unutra?

“Imali smo pet dana vremena za pripreme, sjajno je bilo na treninzima. Na sastanku sam rekao da su ovo opasne utakmice na kojima možeš puno izgubiti. Igrali smo 90 posto jačih utakmica od ove, bile su to utakmice od većeg značaja, ali ova protiv Walesa je jako bitna. Jako je važan start poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Ne smijemo kiksati, teret je na nama. Favoriti smo, ali ne bježimo od toga. Moramo se paziti kontri i dugih lopti, to je njihov forte. Imaju brze igrače koji nam mogu biti velika opasnost. Vjerujem da ćemo biti fokusirani, iskoristiti svoje šanse i slaviti”.

Problem s formom nekih igrača poslije Katara…

“Svi oni koji su igrali do kraja na SP-u imaju probleme, ne samo Hrvatska. Neki igrači su se ozlijedili, neki nisu u pravoj formi. Vlašić i Brozović su se ozlijedili, kao i Kovačić. Međutim, moramo zaboraviti te probleme. Igramo protiv dobre reprezentacije, imamo zamjene koje mogu promijeniti ritam utakmice. Neki igrači nisu u najboljoj formi, prvenstvo je bilo dugačko i imali su manje odmora. No, znamo što činiti, znamo kako rasporediti igrače i iskoristiti najbolje od njih”.

O Perišiću…

“Ivan je jedan od naših glavnih igrača. On je taj koji uvijek daje svoj maksimum, na kojoj god poziciji igrao. Ima kvalitetu koja je neupitna, ima brzinu i može nam pomoći. Igra malo drugačije u klubu, nego ovdje, ali u ovih pet i pol godina on je dao najviše dao golova i upisao najviše asistencija. Puno puta je riješio utakmicu, to očekujem od njega. Mislim da je spreman”.

O bodovima za plasman na Euro…

“Treba nam nekih 18 bodova. Prvo ili drugo mjesto, nećemo kalkulirati, cilj je osvojiti što više bodova i proći dalje”.

O Walesu…

“Najvažniji igrači su im se oprostili. Više se ne mogu osloniti samo na Balea. No, imaju mlađe igrače koji obećavaju. Očekujem bržu i motiviraniju reprezentaciju, došli su igrači koji se žele dokazivati. Moramo biti oprezni, ne smijemo upisati unaprijed tri boda. Imamo loša iskustva s počecima kvalifikacija, ona Liga nacija pa Mađarska, Slovenija... Moramo biti pametni i razumni, ne smijemo juriti i žuriti”.

O poziciji desnog krila…

“Na tom desnom krilu igralo je nekoliko igrača. Tko god igrao, Majer, Pašalić, Vlašić ili Kramarić, bilo je dobro. Što god napravimo, nećemo pogriješiti. Moramo doći u završnicu više puta pa nam na toj poziciji treba igrač koji će ući u protivnički šesnaesterac. Livaja neće igrati samo jer se igra na Poljudu, igrat će jer je to zaslužio. Livaja počinje”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri