Četiri pobjede, dva remija

Hrvatska - Wales: dosadašnji međusobni susreti

25.03.2023.

Hrvatska - Wales: dosadašnji međusobni susreti
Foto: Drago Sopta/HNS

U šest dosadašnjih utakmica s Velšanima, Vatreni su upisali četiri pobjede, dva remija i niti jedan poraz.

Prvi susret 

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Walesa prvi su se puta susrele u kolovozu 2002. godine u Varaždinu, u prijateljskoj utakmici koja je završila bez pobjednika. Simon Davies doveo je goste u vodstvo nakon desetak minuta utakmice, a desetak minuta prije kraja na konačnih je 1:1 izjednačio Mladen Petrić - što mu je bio premijerni pogodak u hrvatskom dresu. Bila je to ujedno i prva utakmica Vatrenih pod vodstvom Otte Barića.

Pamtimo

Na putu prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Vatreni su morali proći zahtjevnu kvalifikacijsku skupinu koja je uključivala i dva ogleda s Walesom. Izabranici Igora Štimca gostovali su u ožujku 2013. godine u Swanseaju, a nacionalni junak Gareth Bale realizirao je sredinom prvog dijela kazneni udarac. Međutim, hrvatski je preokret u 77. minuti započeo Dejan Lovren, a dovršio Eduardo u 87. minuti, za vrlo vrijedna tri boda.

Posljednji put

U pretposljednjem kvalifikacijskom kolu Skupine E za nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine, Hrvatska je pod vodstvom Zlatka Dalića gostovala u Cardiffu te rano povela zahvaljujući Nikoli Vlašiću, dok je Velšane u egal vratio neizbježni Gareth Bale na samom isteku prvog poluvremena. Borbeni je okršaj završio s tih 1:1 na semaforu, što je Vatrenima omogućilo da kod kuće protiv Slovačke potvrde plasman na završni turnir.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri