Hrvatska krenula remijem

Wales u posljednjim sekundama odnio bod iz Splita

25.03.2023.

Wales u posljednjim sekundama odnio bod iz Splita
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Vatreni su protiv Walesa krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj, a u Splitu je svakome pripao po bod.

HRVATSKA - WALES 1:1 (1:0)
Kvalifikacije za EURO 2024, Skupina D.
Poljud, Split.

Sudac: J. Pinheiro (Portugal)

Strijelci: 1:0 - Kramarić (28'), 1:1 - Broadhead (90+3')

Žuti kartoni: Ampadu (25'), Juranović (31')

Hrvatska: Livaković, Sosa, Gvardiol, Šutalo, Juranović, Brozović, Modrić (90+2' Majer), Kovačić (76' Pašalić), Perišić, Kramarić (76' Vlašić), Livaja (53' Musa). Izbornik: Z. Dalić.

Wales: Ward, Williams, Rodon, Mepham, Roberts, Morrell (90+2' J. James), Ramsey (64' Burns), Wilson (64' Thomas), Ampadu, D. James (64' Broadhead), Moore (70' Bradshaw). Izbornik: R. Page.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Zlatka Dalića, u prvom ogledu nakon svjetske smotre u Kataru, odigrali su neriješenih 1:1 s Velšanima na rasprodanom Poljudu, premda su vodili sve do posljednje minute dvoboja.

Hrvatska je od početka preuzela kontrolu nad utakmicom i krenula po pogodak, a vratara Warda prvi su testirali kapetan Modrić i Kramarić, da bi potom pogodak Perišića bio poništen zbog prekršaja u napadu.

Uoči početka utakmice, prigodne su darove po svojim oproštajima od reprezentativnog dresa dobili Dejan Lovren i Ivan Strinić, koji su tako imali prigodu pozdraviti se s brojnim hrvatskim navijačima.

Foto: Drago Sopta/HNS

U 31. minuti Vatreni su poveli - za loptu se izborio Kramarić te prizemno naciljao gostujuću mrežu za 1:0. Hrvatski nogometaši tu nisu stali, već su prije odlaska na odmor zaprijetili i Modrić i Sosa, no na semaforu je ostao pogodak prednosti.

Početkom nastavka sjajnu je hrvatsku akciju propustio realizirati Kovačić, a s druge je strane veliku priliku promašio James. Desetak minuta prije kraja, Perišić je zatresao gredu.

Ulaskom u drugom poluvremenu, za hrvatsku je reprezentaciju debitirao napadač portugalske Benfice Petar Musa, kojemu je ovo prvo okupljanje s Vatrenima.

Kada se činilo da će Hrvatska proslaviti minimalnu pobjedu, u trećoj minuti sudačke nadoknade, velški debitant Broadhead na drugoj vratnici šalje loptu preko crte za konačnih 1:1.

U drugoj utakmici Skupine D Turska je u gostima svladala Armeniju 2:1, a Hrvatska će drugu utakmicu odigrati upravo na gostovanju kod Turske, u utorak u Bursi.

Kvalifikacije za EP 2024., Skupina D:
1. Turska 3 (1)
2. Hrvatska 1 (1)
3. Wales 1 (1)
4. Latvija 0 (0)
5. Armenija 0 (1)

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri