Zahvala na gostoprimstvu

Dalić: "Pokazali smo svoju pravu kvalitetu i snagu"

28.03.2023.

Dalić: "Pokazali smo svoju pravu kvalitetu i snagu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Poslije vrlo vrijedne gostujuće pobjede u Turskoj, u sklopu kvalifikacija za EURO 2024, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić podijelio je svoja razmišljanja.

70 minuta dominacije

"Čestitam našoj reprezentaciji na pobjedi protiv velikog suparnika u sjajnom ambijentu, jer nije lako doći ovdje i pobijediti. Turska je stvorila dobre šanse na početku, imali smo malo sreće i sjajnog vratara u prvih 20 minuta, a nakon toga smo u potpunosti dominirali. Pokazali smo svoju pravu kvalitetu i snagu. Hvala Turcima na gostoprimstvu i korektnom navijanju, posebno na pljesku Luki Modriću - time su pokazali poštovanje i razumijevanje njegove veličine"

Pogreške

"Presudila je naša kvaliteta, naši kvalitetni pojedinci koji su djelovali kao tim. Kada bismo pogriješili, a griješili smo nepotrebno, spašavao nas je vratar. U nastavku smo bili stabilniji i bez tih pogrešaka bilo je manje šansi za Tursku. Igrali su koliko smo im dopustili"

Kvalitetna Turska

"Turska nam je najveći konkurent, najbolja reprezentacija u skupini pored nas, no rasplet je još daleko. Branili su se pametnim blokom i stvarali nam probleme u kontri i polukontri, a posao nam je olakšao izlazak Calhanoglua. Under je bio jako opasan, a u drugom dijelu smo imali dosta problema s Kadiogluom. Bili su nam teži suparnik od Walesa, a nema straha za njih nakon ovakve predstave, imaju kvalitetu, organizaciju i dobre igrače"

Slijedi Liga nacija

"Današnja pobjeda puno nam znači uoči nadolazećeg Final Foura Lige nacija. U lipnju igramo u gostima kod Nizozemske, no Hrvatska pokazuje sposobnost i kvalitetu da se može nositi s najboljim europskim reprezentacijama. Imamo šanse nešto napraviti. Kada smo već stigli do polufinala, pokušat ćemo sve da uđemo i u finale"

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri