Hvalevrijedan projekt

Rovinj domaćin SPL-a, sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju

04.04.2023.

Rovinj domaćin SPL-a, sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju
Foto: Arhiva HNS

Rovinj će od 10. do 12. travnja biti domaćin projekta Special Power League, sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, koji je pokrenula udruga "Akademija zdravog življenja", a uspješno se provodi već šestu godinu s ciljem socijalnog uključivanja djece s poteškoćama u razvoju kroz sport.

Udruga “Akademija zdravog života“ hrvatska je nevladina organizacija, osnovana 2014. godine s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja tjelesnog i psihičkog zdravlja djece i mladih. 

Udruga je 2018. godine pokrenula projekt Special Power League (SPL), sportski program za djecu s poteškoćama u razvoju. Projekt su podržali Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, partnerske udruge i ustanove koje rade s osobama s intelektualnim teškoćama te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva. 

Cilj je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju ravnopravno igranje nogometa i rukometa za svoj voljeni klub s ostalom djecom, pomoći djeci s teškoćama u razvoju unaprijediti svoju energiju, psihičku dobrobit i kvalitetu života unapređujući njihovu sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti. 

SPL je cjelogodišnjeg karaktera, a vrijednost projekta prepoznali su vodeći hrvatski nogometni i rukometni klubovi. U 2023. godini planirano je održavanje četiriju turnira u Rovinju, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. 

Uz SPL projekt, ''Akademija zdravog življenja'' organizira sportski projekt Snaga djece u pokretu, krovni projekt čiji je cilj povećanje međunarodne popularizacije sportskih aktivnosti i razvijanje opće svijesti o važnosti zdravog načina života od najranije dobi. Ovo će biti jubilarno, deseto izdanje nogometnog turnira "Croatia Trophy" u okviru projekta Snaga djece u pokretu koji će se održati od 10. do 13. travnja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri