Školovanje za UEFA PRO licencu

Realiziran peti modul 3. semestra

06.04.2023.

Realiziran peti modul 3. semestra
Foto: Arhiva HNS

Nogometna akademija Hrvatskog nogometnog saveza realizirala je peti modul 3. semestra XI generacije budućih UEFA PRO trenera.

Aktivnosti i edukacija provedeni su u Zagrebu i Splitu uz aktivno praćenje rada A reprezentacije i kvalifikacijske utakmice za UEFA Euro 2024. u Njemačkoj između Hrvatske i Walesa te raznolike radionice i predavanja koje su moderirali i prezentirali stručnjaci iz prakse.

Ivan Prelec, UEFA PRO trener u Vejle Boldklubu, vodeće momčadi danske Druge lige, prezentirao je svoju filozofiju rada, planiranje i strategiju za ulazak u elitni razred natjecanja te uz praktičan rad na terenu realizirao našim polaznicima ogledni trening.

Foto: Arhiva HNS

Nutricionistica Ivona Brodić objasnila je zašto je važna prehrana i prikladan način života za nogometaše te istaknula mnoge bitne detalje koji mogu utjecati na igrače i njihove mogućnosti i sposobnosti u treningu i natjecanju, uz mnoštvo primjera iz nogometne prakse.

Rajko Vidović, polaznik prošle generacije UEFA PRO trenera, kroz praktičan primjer rada na terenu sa svojom momčadi NK Sesveta prezentirao je svoj pristup u radu i način kako riješiti neke probleme iz nogometne igre.

Dražen Čular s Kineziološkog fakulteta u Splitu održao je prezentaciju uz angažman talentiranih mladića, probranih iz selekcija s područja grada Splita,  demonstrirajući detekciju rasta mladih igrača te predikciju i praćenje razvoja talentiranih igrača.

Sportski psiholog Amir Zulić je kroz interaktivnu radionicu polaznicima kreirao realne uvjete različitih situacija obraćanja javnosti putem medija gdje su se polaznici trebali “nositi“ s različitim pritiscima i davati izjave prije, tijekom i nakon utakmice.

Foto: Arhiva HNS

Polaznici UEFA PRO edukacije su uz nadzor svojih mentora odradili i set treninga s igračima Uskoka iz Klisa koji su bili u ulozi demonstratora na praktičnom radu na terenu u Klisu. 

Svoje prezentacije imali su i pomoćnici izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, Vedran Ćorluka i Luka Milanović, odnosno liječnik Vatrenih Tomislav Vlahović, koji su približili polaznicima svoje uloge i način rada unutar stožera A reprezentacije. Prezentacije članova stožera jednim dijelom pratio je i proslavljeni vatreni, Aljoša Asanović, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Moderatori svih predavanja i prezentacija bili su profesori Zdravko Marić i Tomislav Gričar te ravnatelj Nogometne akademije HNS-a, profesor Boris Kubla.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri