Gradski derbi na Krimeji

Juniori Lokomotive osvajači Kupa

03.05.2023.

Juniori Lokomotive osvajači Kupa
Foto: Drago Sopta/HNS

Juniori zagrebačke Lokomotive osvajači su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu na riječkoj Krimeji minimalnom pobjedom (1:0) svladali gradske rivale iz Dinama.

Izabranici nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića do pobjede su došli u samoj završnici. Bartol Kardum bio je “joker” s klupe, sjajno podvalivši loptu za Fabijana Krivaka koji je iskosa s desne strane istrčao pred Dinamova vratara Antonija Rajića i zakucao loptu u bliži kut za veliko slavlje svoje momčadi.

Prethodno je prvu meč-loptu za Lokomotivu promašio Marin Šotiček, koji je prethodno sve napravio odlično, zaobišao i Rajića, ali je loptu poslije njegova udarca prema nebranjenoj mreži požrtvovnim startom zaustavio Patrik Majdandžić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dinamo je zaprijetio u 20. minuti kad je Viktor Kanižaj povratnom loptom pronašao Gabriela Rukavinu, ali je njegov udarac završio preko vrata. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Zlatan Košćević je, nakon vještog proigravanja Lovre Gubijana, poslao loptu uz samu vratnicu.

Početkom nastavka Luka Vrbančić je u 53. minuti s ruba šesnaesterca gađao pod gredu, ali lopta je pritom okrznula braniča “lokosa” i završila pored vrata. Uslijedio je ubačaj iz kuta, poslije kojega je Jakov Gurlica glavom loptu skrenuo malo pored vratnice.

Foto: Drago Sopta/HNS

“Utakmica je mogla otići i na Dinamovu stranu, u pojedinim situacijama imali smo i malo sreće, pogotovo u prvih dvadesetak minuta drugoga dijela kad smo malo pali u igri. Međutim, uz neke korekcije u igri uspjeli smo se vratiti na prvi put, zabili prelijep pogodak i pobijedili utakmicu. Osjećam se odlično, osvojio sam prvi trofej na početku trenerske karijere. Kao trener imam puno veću odgovornost, nego što sam je imao kao igrač, ali jako volim to što radim i vjerujem da ću s takvim žarom raditi i u budućnosti”, rekao je poslije utakmice trener Lokomotive Nikica Jelavić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na finalnom susretu u juniorskoj konkurenciji mnogobrojnu delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na Krimeji dodatno su “pojačali” dopredsjednik Damir Mišković, izvršni direktor Tomislav Svetina, odnosno Ivica Olić, pomoćnik izbornika Vatrenih Zlatka Dalića.

JUNIORI

Lokomotiva - Dinamo 1:0

RIJEKA Stadion Krimeja. Sudac: Oliver Romić (Osijek). Strijelac: 1:0 Krivak (85’).

LOKOMOTIVA: Vincelj, Zubović, Utrobičić, Matić, Markanović, Krivak (90’ Baždarić), Smakaj, Sušak (81’ Kardum), Batur (67’ Leko), Šotiček, Matijević. Trener: Nikica Jelavić

DINAMO: Rajić, Gubijan, Živković, Gurlica (90’ Peroš), Cvetko, Brkljača (40’ Majdandžić), Kanižaj (57’ Gec), Vrbančić, Lukanić, Rukavina, Košćević (74’ Čaić). Trener: Ivan Senzen.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri