Turnir Vlatko Marković

Hrvatska ostvarila plasman u finale

12.05.2023.

Hrvatska ostvarila plasman u finale
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-15 reprezentacija igrat će u finalu petog izdanja Međunarodnog turnira “Vlatko Marković”.

 

Izabranici Sretena Ćuka plasirali su se u završnicu s maksimalnim učinkom u skupini A koju su dijelili s Južnom Korejom, Finskom i Walesom. Protivnik Hrvatske u finalu bit će reprezentacija Belgije koja je bila najučinkovitija u skupini B. Finalna utakmica igra se na stadionu u Kranjčevićevoj u nedjelju od 17 sati.

U posljednjem nastupu u skupini Hrvatska je trebala odmjeriti snage protiv Walesa, ali susret u Karlovcu nije odigran jer je gostujuća momčad odbila nastupiti, a kao razlog navela natopljeni travnjak, iako je glavni sudac utakmice, uz nazočnost izbornika obiju reprezentacija, konstatirao da je teren u zadovoljavajućem stanju. Sukladno propozicijama turnira, utakmica je registrirana pobjedom Hrvatske 3:0 bez borbe.

Rezultati 3. kola, skupina A: Hrvatska - Wales 3:0 bb, Finska - Južna Koreja 2:2. Poredak: Hrvatska 9, Finska 4, Wales 3, Južna Koreja 1.

Rezultati 3. kola, skupina B: Belgija - Slovačka 1:1, Bosna i Hercegovina - Crna Gora 1:1. Poredak: Belgija 7, Bosna i Hercegovina 4, Slovačka 4, Crna Gora 1. 

Raspored završnice (nedjelja, 14. svibnja)

09:15 Utakmica za 7. mjesto (Teren GNK Dinamo, br. 4): Južna Koreja - Crna Gora

11:00 Utakmica za 5. mjesto (Stadion NK Sesvete): Wales - Slovačka

12:45 Utakmica za 3. mjesto (ŠRC Zaprešić): Finska - Bosna i Hercegovina

17:00 Finale (Kranjčevićeva): Hrvatska - Belgija

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri