Slavlje u Kranjčevićevoj

Hrvatska pobjednik 5. izdanja turnira “Vlatko Marković”

14.05.2023.

Hrvatska pobjednik 5. izdanja turnira “Vlatko Marković”
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-15 reprezentacija pobjednik je petog izdanja Međunarodnog turnira “Vlatko Marković” nakon što je u finalnom susretu bila uspješnija od Belgije poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

 

Nakon što je susret u osnovnom dijelu okončan remijem (1:1), izabranici Sretena Ćuka bili su besprijekorni prilikom udaraca s “bijele točke” i, predvođeni sjajnim vratarem Matejom Grahovcem, osvojili trofej koji im je po završetku utakmice uručio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Grahovac je branio udarce Brenta u prvoj i Mohammeda u trećoj seriji, a nepogrešivi izvođači za Hrvatsku su bili Patrik Horvat, Dražen Jaman, Roko Mijatović i Petar Zvonimir Kostelac, koji je stavio točku na “i” trijumfa u Kranjčevićevoj. A baš je Kostelac sjajnim udarcem glavom donio Hrvatskoj izjednačenje u 52. minuti, nakon što su Belgijci poveli pogotkom Brenta (5’).

Foto: Drago Sopta/HNS

Obje su momčadi prije izvođenja jedanaesteraca imale nekoliko obećavajućih prilika, ali oba su vratara bili na visini zadatka. Pogotovo Matej Grahovac koji se prometnuo u junaka hrvatskog trijumfa i zaslužio titulu najboljeg vratara turnira. Najboljim igračem proglašen je Belgijac Jonkers Brent, najbolji strijelac je Koreanac Seunghee s tri postignuta pogotka.

“Jako mi je drago da Hrvatski nogometni savez sa svojim vodećim ljudima, Izvršnim odborom i ovdje prisutnim predsjednikom Marijanom Kustićem, vodi brigu o turniru u spomen na najdugovječnijeg predsjednika HNS-a i čovjeka koji je za svog mandata trasirao put do uspjeha koji nam se događaju i svih pozitivnih i vedrih stvari u hrvatskom nogometu. Turnir je, unatoč zaista nepovoljnim vremenskim uvjetima, bio organiziran na visokoj razini i napravio iskorak u odnosu na prethodna izdanja. Čestitam mojim igračima i stručnom stožeru što su si u proteklih godinu dana dali truda da ostvarimo ovaj uspjeh. U finalu smo pokazali srčanost i borbenost, nešto što krasi sve nas dalo je rezultata i sad ostaje da dečki proslave ovaj uspjeh. Mislim da smo u proteklih godinu dana napravili dobar posao, izborniku U-17 reprezentacije, Robertu Jarniju, dajemo dobru i potentnu generaciju u kojoj će, uvjeren sam, pronaći potencijal za buduće U-17 reprezentativce. Ako se među njima krije jedan ili dva buduća A reprezentativca, onda je naš uspjeh još veći. A rulet jedanaesteraca… Danas je otišao na našu stranu kao što je mogao i na stranu Belgije, ali utakmica je bila na zaista visokoj razini”, rekao je poslije finalnog dvoboja hrvatski izbornik Sreten Ćuk.

Foto: Drago Sopta/HNS
   

Za Hrvatsku su u finalnom susretu nastupili: Grahovac, Beidenegl (80’ Jakirović), Bistre (41’ Mijatović) N. Horvat (41’ P. Horvat), Jaman, Mišura (41’ Kostelac), Mohorovičić (41’ Smiljanić), Murica (76’ Bura), Pajsar (41’ Perko), Radnić, Vojvodić (41’ Petrović).

Foto: Drago Sopta/HNS
 

Marijan Kustić predvodio je tijekom finalne utakmice delegaciju krovne organizacije hrvatskog nogometa koju su činili i izvršni direktor Tomislav Svetina, glavni instruktor Petar Krpan, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, voditelj međunarodnog odjela Josip Tomaško i operativni asistent u uredu predsjednika Blago Jakovljević.

Foto: Drago Sopta/HNS

U susretu za treće mjesto Bosna i Hercegovina je svladala Finsku 3:2, a pehar joj je uručio predsjednikov viši savjetnik Zorislav Srebrić, u susretu za peto mjesto Wales je pobijedio Slovačku 4:2, a u susretu za sedmo mjesto Južna Koreja bila je uspješnija od Crne Gore 5:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri