Otvaranje Eura U-17

Skelin: "Dišemo kao jedan, jedva čekamo da počne utakmica"

17.05.2023.

Skelin: "Dišemo kao jedan, jedva čekamo da počne utakmica"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija sutra u Balmazújvárosu od 20 sati protiv Engleske otvara nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Svoje dojmove uoči prvog nastupa na europskoj smotri podijelili su izbornik Robert Jarni i kapetan Marino Skelin.

“Igrači su spremni za ono što nas očekuje, a očekuje nas vrlo zahtjevan turnir. U skupini smo s vrlo jakim protivnicima, ali i Hrvatska ima svojih aduta. Dečki jedva čekaju prvu utakmicu, ja također. Svi su igrači zdravi, nemamo nikakvih ozbiljnijih problema. Činjenica jest da smo dobili jednu od najtežih skupina, ali tako je bilo i u elitnoj rundi kvalifikacija u Norveškoj pa smo svejedno izborili nastup na Euru. Vjerujem da to možemo ponoviti i u Mađarskoj. Bio bih presretan da na kraju budemo među pet prvoplasiranih momčadi i izborimo nastup na Svjetskom prvenstvu, a vrijeme će pokazati možemo li napraviti i nešto više od toga”, ističe Robert Jarni pred nastup protiv Engleske koja slovi kao favoriti skupine. Englezi su dvaput osvojili Euro U-17, imaju uistinu fantastične igrače, ali nikome ne priznajem da je bolji od nas dok utakmica ne završi”, rekao je Robert Jarni.

“Neopisiv je osjećaj biti kapetan hrvatske reprezentacije, mogao sam samo sanjati da ću jednog dana biti kapetan na otvaranju Europskog prvenstva. Napravili smo veliku stvar plasmanom na Euru, ali naravno da želimo još više. Ovo je prilika da na velikom natjecanju pokažemo svoje kvalitete i dokažemo da smo s pravom ovdje. Atmosfera u momčadi je fenomenalna, svi dišemo kao jedan i jedva čekamo da počne natjecanje. Svjesni smo kvaliteta naših protivnika, ali mi smo Hrvatska i dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Naš prvi cilj je Engleska, razmišljamo utakmicu po utakmicu, priželjkujemo najmanje plasman u drugi krug natjecanja, a nadamo se da ćemo otići što dalje”, istaknuo je Marino Skelin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri