Oproštaj protiv Nizozemske

Jarni: Želimo se od Eura oprostiti s pobjedom

23.05.2023.

Jarni: Želimo se od Eura oprostiti s pobjedom
Foto: Getty Images

Mlada hrvatska U-17 reprezentacija sutrašnjom utakmicom protiv Nizozemske u Balmazújvárosu (15 sati) završava svoj nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

 

Svoje dojmove pred dvoboj s Nizozemcima, koji su, kao i Hrvatska, ostali bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja, podijelili su izbornik Robert Jarni i napadač Leo Rimac.

“Igramo protiv reprezentacije koja je najviše pokazala u našoj skupini, a kao i mi ostala bez plasmana u nokaut fazu natjecanja. Nizozemci nisu imali sreće, baš kao ni mi, ali moramo skupiti glave i pokušati pobijediti u zadnjoj utakmici na prvenstvu. Igrači su dosta iscrpljeni, ali vjerujem da ćemo uspjeti osvježiti momčad do početka utakmice”, kaže Robert Jarni, koji bi se silno želio oprostiti od Eura s dobrim rezultatom.

“Pobjeda na Europskom prvenstvu, pogotovo protiv Nizozemske, bila bi jako dobra za budućnost. Nizozemci igraju odličan nogomet, imaju brzi pas, dobro se kreću, ali vole ući s loptom u gol, a to nije jednostavno, iako u nekim situacijama nisu imali ni sreće. Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Agresivnu i ubitačnu u kontranapadima. Pokušat ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili”, zaključio je Jarni. 

“Očekujem još jednu tešku, ali zanimljivu utakmicu. Spremni smo, ozračje u momčadi je jako dobro i idemo na pobjedu. Izgubili jesmo prve dvije utakmice i ostali bez izgleda za plasman u drugi krug, ali to nas neće zaustaviti. Nismo imali sreće u prve dvije utakmice, lopta u nekim prilikama nije htjela u gol, ali vjerujem da će nam se protiv Nizozemaca vratiti”, poručio je Leo Rimac.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri