Legenda Hajduka i Šibenika

Računica: Hajduk je izraziti favorit, ali u jednoj utakmici sve je moguće

24.05.2023.

Računica: Hajduk je izraziti favorit, ali u jednoj utakmici sve je moguće
Foto: Arhiva HNS

Dean Računica jedan je od pozvanijih najaviti finale SuperSport Hrvatskog kupa između Hajduka i Šibenika.

Rođeni Šibenčanin na Šubićevcu je napravio prve nogometne korake i iskorak prema velikoj karijeri, vrhunac koje je doživio u dresu Hajduka i to u trima razdobljima. I ne samo to, Računica je u Hajduku počeo svoju trenersku karijeru, a svoj posljednji samostalni posao imao je za kormilom šibenskog prvoligaša. 

“Istina je, ja sam jedan od onih koju mogu reći da su Šibenik i Hajduk moji najdraži klubovi, za koje me vežu izuzetno lijepe uspomene. Dakle, kako god okreneš, u finalu će pobijediti moji, ha, ha, ha...”, ističe Dean Računica, koji dijeli mišljene većine kad su u pitanju odnosi snaga uoči finala na riječkoj Rujevici. 

“Hajduk je izraziti favorit, tim više što su Šibenčani u drugom dijelu sezone u velikoj mjeri opterećeni borbom za ostanak u prvoligaškom društvu. Šibenik je, s druge strane, u nekoliko navrata pokazao da može iznenaditi najbolje hrvatske momčadi. Uostalom, u jednoj je utakmici uvijek sve moguće, a i ne pruža se Šibenčanima svaki dan prilika za osvajanje trofeja. Dakle, možemo očekivati vrlo zanimljivu utakmicu na Rujevici”

Hajduk drugu godinu u nizu ima priliku sezonu završiti osvajanjem trofeja. 

“Poslije dugo godina napravljen je rezultatski napredak, naravno da će u Hajduku sve napraviti da sezonu opet okončaju s trofejom. U prilog im ide i dobra forma momčadi koja se diže kako se bliži finale Kupa. Međutim, ne treba podcijeniti niti šibensku momčad koja u svojim redovima ima puno kvalitetnih igrača s ogromnim iskustvom u HNL-u. Dakle, i u tom segmentu Šibenčani imaju svojih aduta”.

Šibenik pak želi iskoristiti povijesnu priliku... 

“Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se Šibenčani nalaze, naravno da će napraviti sve što je u njihovoj moći da se dokopaju trofeja i naprave najveći uspjeh u klupskoj povijesti. I nema tu previše mudrosti, uvjeren sam da će se igrači Šibenika, figurativno rečeno, bacati na glavu kako bi iznenadili Hajduk. Sve u svemu, čeka nas velika utakmica dvaju meni dragih klubova, stadion će biti ispunjen i vjerujem da ćemo uživati u pravoj promociji hrvatskog nogometa”, zaključio je Računica.

Intervju s Deanom Računicom i sve informacije vezane uz finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika možete pronaći u službenoj brošuri na sljedećoj poveznici.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri