Informacije za učenike sportaše

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole

25.05.2023.

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole
Foto: Drago Sopta/HNS

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./24., uključujući informacije vezane za upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše.

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 55/23, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./24.

Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskome upisnom roku. 

Od 29. svibnja do 9. lipnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 12. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 12. do 16. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 19. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza, kako bi kandidati mogli upozoriti na moguće pogreške prije objavljivanja konačne rang-liste.

Od 19. do 23. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore te nacionalni sportski savezi ispravljaju rang-liste, a 26. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, 27. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma. 

Svi zainteresirani ovdje mogu pronaći upute i Obrazac kriterija sportske uspješnosti, a za sva moguća pojašnjenja slobodni su obratiti se na [email protected], odnosno putem tel. broj: 01/604 2959 ili 01/ 604 2981.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri