Ugodan sastanak

Prof. Franjo Topić posjetio Hrvatski nogometni savez

06.06.2023.

Prof. Franjo Topić posjetio Hrvatski nogometni savez
Foto: HNS

Predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš upriličili su u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza prijem za predsjednika Zaklade Ljudsko bratstvo mons. prof. dr. Franju Topića, počasnog predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak i PEU Bosne i Hercegovine.

 

Profesor Topić je u pratnji tajnika Zaklade, Željka Galića, upoznao svoje domaćine o situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosno o ciljevima i djelovanju Zaklade “Ljudsko bratstvo“ koja promovira ideje multikulturalnosti, ekumenizma i dijaloga. 

Na sastanku se govorilo o djelovanju HKD Napredak u kojem je prof. Topić gotovo tri desetljeća obnašao dužnost predsjednika, u okviru kojeg egzistira i Nogometni klub SAŠK Napredak iz Sarajeva. Posebno su evocirane uspomene na Napretkove Božićne turnire na koje su dolazili Dinamo, Hajduk, Osijek i Zadar. Turniri su pomogli da se smanje tenzije i ujedine tadašnje tri lige u Bosni i Hercegovini.

Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš čestitali su mons. Topiću na toj ideji, a on im je zaželio puno uspjeha uoči predstojećih utakmica hrvatske A reprezentacije na završnici Lige nacija u Nizozemskoj.

Nakon ugodnog razgovora i obilaska prostorija Hrvatskog nogometnog saveza, razmijenjeni su prigodni darovi.

Foto: HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri