Završnica Lige nacija

Kovačić: “Čekaju nas jaki protivnici, ali optimistični smo”

07.06.2023.

Kovačić: “Čekaju nas jaki protivnici, ali optimistični smo”
Foto: Drago Sopta/HNS

Treći dan riječkih priprema hrvatske nogometne reprezentacije pred nastup na završnici Lige nacija u Nizozemskoj pred novinare je izašao Mateo Kovačić.

Mateo se u uvodu osvrnuo na situaciju s Markom Livajom.

“Tužno je da pričamo o ovakvoj temi, a čeka nas jaka utakmica s Nizozemskom. Situacija je bila dosta ružna, jako ružno vrijeđanje od strane navijača, moja reakcija je bila takva kakva je bila. Puno je djece bilo okolo. Postoje pravila ponašanja i za nas igrače, i za navijače. Ne podržavam takve stvari i to je to što bih rekao na tu temu. Moramo biti fokusirani na našu utakmicu i dati sve od sebe da pokušamo ući u finale Lige nacija. Takve stvari se ne smiju događati, reprezentacija treba biti iznad svega, ali kod nas se često događaju ovako ružne stvari. Marko mi nije rekao da odlazi, bio je to šok za sve nas. No, reprezentacija je uvijek uspješno izlazila iz takvih situacija i igrat ćemo srcem za Hrvatsku. To se znalo događati i prije, ali reprezentacija bi se uvijek uzdigla iznad svega”.

 O odlasku iz Chelseaja…

“Imam još godinu dana ugovor s Chelseajem. Sezona je bila jako loša, vidjeli ste i sami. Sve upućuje na to da ću poslije pet godina promijeniti sredinu, ali vidjet ćemo što će se desiti. Trenutno sam fokusiran samo na Hrvatsku i Ligu nacija”.

Očekivanja uoči Final foura…

“To je jako težak turnir, teško je uopće doći do Final foura. Imam osjećaj da ljudi misle da ćemo mi to lako osvojiti, ali igramo protiv vrhunskih ekipa. Bit će to jako teške utakmice. Mi smo optimistični, dat ćemo sve od sebe da dobijemo Nizozemce, ali neće biti ni lako. Jako respektiramo sve ekipe iz Final Foura. Nizozemska? Imaju sjajan vezni red. To je talentirana i vrhunska ekipa. Imaju De Jonga, koji je po meni već godinama među najboljim veznim igračima na svijetu”.

Ništa od posjeta papi Franji…

“Plan je bio jako lijep. Da posjetimo papu Franju i pomolimo se… Dogodilo se to što se dogodilo, želimo mu brz i uspješan oporavak i da se vidimo idućom prilikom”.

O mogućnosti transfera u Manchester City…

“Manchester City je vrhunska ekipa i zasluženo je u finalu Lige prvaka. To je to što imam reći. Ljeto je dugo, vidjet ćemo što će se dogoditi. U Chelseaju mi je fenomenalno. Obožavam grad i navijače, oni vole mene, za Chelsea me vežu prelijepe uspomene. Vidjet ćemo što će se dogoditi”.

O eventualnoj ponudi iz Saudijske Arabije…

“Nisam imao ponuda iz Saudijske Arabije, malo je još prerano, mislim da sam još u dobrim godinama za igrati u Europi. Neki su se odlučili za to, saudijska liga se pojačava, svim igračima koji se odluče za taj potez želim sreću”.

O najavama izgradnje novog Dinamovog stadiona…

“Lijepe vijesti. To bi bilo fenomenalno. Međutim, dok se to dogodi, neću se previše radovati. Iz iskustva…”.

O finalu Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja…

“To je vrhunska utakmica. Jedva čekam da je svi skupa gledamo u hotelu i bodrimo našeg Broza. Siguran sam da ćemo uživati u velikom spektaklu. Uvijek bodrimo naše igrače, tako da navijam za Inter i Brozovića”.

O trenutačnoj formi…

“Imao sam problema s koljenom. Sigurno nisam na najboljoj razini, ali sada ozbiljno treniram s dečkima, imam još tjedan dana za pripremu i siguran sam da ću biti na optimalnoj razini”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri