Priopćenje za medije

HNS i JGL s mladom reprezentacijom nastavili studiju za uspješne i sigurne sportske aktivnosti

08.06.2023.

HNS i JGL s mladom reprezentacijom nastavili studiju za uspješne i sigurne sportske aktivnosti
Foto: SempreQui Streams/HNS

Nakon potpisivanja ugovora o zdravstveno-stručnoj suradnji te uspješnog početka studije s hrvatskom futsalskom reprezentacijom, Hrvatski nogometni savez (HNS) i Jadran-galenski laboratorij (JGL) u sklopu priprema hrvatske U-21 reprezentacije za U-21 Europsko prvenstvo nastavili su znanstvenu studiju koja spaja sportsku stručnost unutar hrvatskih reprezentacija i međunarodno uspješan hrvatski brend Aqua Maris.

Suradnja između HNS-a započela je uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, a navedena studija pokrenuta je u travnju 2023. godine te su njeni prvi sudionici bili hrvatski futsalski reprezentativci, kojima će se sada pridružiti i mladi Vatreni. Liječnik mlade reprezentacija dr. Boban Dangubić i predstavnici JGL-a predstavili su detalje istraživanja hrvatskim mladim reprezentativcima, koji se u Medulinu pripremaju za nadolazeće U-21 Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji.

"Sretni smo što imamo priliku surađivati s Jadran-galenskim laboratorijem na ovom istraživanju o prirodnom načinu na koji sportaši mogu unaprijediti svoje kapacitete te što u suradnji s medicinskim stožerima naših reprezentacija i našim igračima možemo podržati jedan prepoznatljiv i originalan hrvatski proizvod poput Aqua Marisa," poručio je voditelj zdravstvene službe HNS-a dr. Tomislav Vlahović.

Foto: SempreQui Streams/HNS

"Vrhunski sport predstavlja vrlo visoke napore za ljudski organizam, a često "finese" čine razliku u postignutim rezultatima. Potreba stručnog i znanstvenog pristupa u njihovu otkrivanju i mogućem razvijanju pokazuje se kao sve značajnija, stoga nas iznimno ohrabruju pozitivni rezultati prve faze studije", kazao je Mislav Vučić, izvršni direktor JGL-a.

Originalni hrvatski proizvod, Aqua Maris, koji olakšava probleme s disanjem te osnažuje tjelesnu obranu protiv prehlade i gripe, danas je prisutan u više od 30 zemalja i ima podršku više od sto milijuna korisnika diljem svijeta. Do danas je diljem svijeta prodano više od 220 milijuna pakiranja Aqua Marisa.

Foto: SempreQui Streams/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri