Napadački aduti

Petković: “Bit ćemo spremni odgovoriti na izazov u Rotterdamu”

08.06.2023.

Petković: “Bit ćemo spremni odgovoriti na izazov u Rotterdamu”
Foto: Drago Sopta/HNS

Bruno Petković i Petar Musa su, uz Andreja Kramarića, napadački aduti Hrvatske uoči nastupa na završnici Lige nacija u Nizozemskoj.

Na konferenciji za medije jedno od prvih pitanja bilo je vide li se u početnoj jedanaestorici pred dvoboj s Nizozemskom.

“Svaki igrač se nada igrati u prvih jedanaest, ali to nije na nama. Tu je izbornik koji odlučuje o prvoj jedanaestorici, na nama je da treniramo i radimo i poštujem odluku izbornika”, istaknuo je Petar Musa.

Tijekom klupske sezone Petković i Musa nisu skupili punu minutažu, ali u samoj završnici uspjeli su uhvatiti dobar ritam.

“Sretan sam što smo ostvarili klupski cilj osvajanjem naslova prvaka poslije četiri godine. Možda nisam igrao minuta koliko sam želio, ali pomagao sam momčadi u svakoj utakmici i vidjet ćemo kako će se to odraziti na reprezentaciju”, poručio je Musa.

“Nakon dvije ozljedice zadovoljan sam formom. Drago mi je da sam se s obzirom na minutažu uspio dovesti na optimalno stanje da mogu pomoći reprezentaciji”, kaže Petković, kojega povezuju s turskim prvoligašem Trabzonsporom. 

“Tu smo da prije svega komentiramo reprezentaciju. Konkretno vam mogu reći da nije ništa dogovoreno, sve u svoje vrijeme. Trenutačno sam u kontaktu sa Zlatkom Dalićem, a ne s Turcima”, poručio je Bruno.

Nizozemci su u ožujku doživjeli težak poraz od Francuza.

“U Rotterdamu nas čeka drugačija utakmica, napreskokce sam gledao Nizozemce protiv Francuske. Čeka nas drugačije okruženje jer oni igraju doma, igra se Final Four Lige nacija i, shodno tome, Nizozemska će biti potpuno drukčija. Međutim, očekujem i Hrvatsku koja će biti spremna odgovoriti. Nizozemci? Ne bih izdvajao pojedince, riječ o jako dobroj momčadi, možda je njima četvrtfinale SP-a bio čak i neuspjeh. Očekivalo se više, ali naletjeli su na Argentinu”, poručio je Petković, koji je prokomentirao slučaj s Markom Livajom.

“Marko i ja smo dobri već dulje vrijeme, naravno da jedan takav igrač nedostaje reprezentaciji. Sa svih strana se puno toga napričalo što se dogodilo, pokušajmo to ostaviti sve iza sebe za dobrobit Marka, nas, sjevera i juga, navijača i “nenavijača”, pokušajmo gledati prema naprijed. Ne vjerujem da bi moja reakcija bilo mnogo drukčija da kažem osobi koja se tako ponaša da napusti tribine. U nekim trenucima ti se nakupi i u nogometu, kao i u svim poslovima, ima nepravde i nekad ti se nakupi pa doneseš odluku koju misliš da je ispravna za tebe. To moramo podržati jer je Marko jedan od bitnih igrača reprezentacije i sigurno ga očekujemo u budućnosti”, zaključio je Petković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri