Velika utakmica u Rotterdamu

Dalić: "Radili smo s puno energije i motiva, nitko ne želi doma"

13.06.2023.

Dalić: "Radili smo s puno energije i motiva, nitko ne želi doma"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči utakmice s Nizozemskom u polufinalu Lige nacija.

Energija i motiv

"Bez obzira kako završi turnir, moram zahvaliti dečkima jer su osam dana radili sjajno, s puno energije i motiva, kao da je početak, a ne kraj sezone. To nam je cilj pokazati. Želimo uživati u završnom turniru, a velik je rezultat već ući među četiri te ćemo pokušati to oplemeniti s medaljom. Došli smo po što bolji rezultat, nema govora da netko ide doma ukoliko izgubimo polufinale. Uostalom, nitko niti ne želi doma, dat ćemo sve od sebe"

Liga nacija

"Ta Liga nacija nije nam baš legla u prve dvije sezone, imali smo problema, teških poraza, i bilo je to za mene loše natjecanje. No, ovoga smo puta pobijedili Francusku, Dansku i Austriju, imamo velike ambicije, kao i ostali. Ovo je velika utakmica, vidjet će se i koliko će biti naših navijača. Želimo opet ispisati povijest, nemamo razloga kalkulirati. Imamo kvalitetu, ali dobar je i suparnik. Spremni smo i želimo proći u finale"

Nizozemska

"Oni su sjajan, dobar suparnik koji je bio vrh svjetskog nogometa i opet se vraćaju na te pozicije, igraju pred svojom publikom i bit će teško, ali ja sam optimist, s obzirom na našu želju"

Brozović

"Svi smo navijali za njega, ali nažalost nije osvojio Ligu prvaka. Znate kakav je on, počet će utakmicu, spreman je pomoći koliko god može. Bio je sjajan u finalu i očekujem da to ponovi protiv Nizozemske"

Modrić

"On zna što je najbolje za njega, i sam odlučuje o svojoj budućnosti, a moja su iskustva s njime isključivo sjajna"

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri