Prestižno priznanje za Portugalca

FIFA Ballon d'Or u rukama Cristiana Ronalda

13.01.2014.

FIFA Ballon d'Or u rukama Cristiana Ronalda
Foto: Getty Images

U švicarskom Zürichu održana je svečanost dodjele Fifine Zlatne lopte, na kojoj je najboljim nogometašem u 2013. godini proglašen Cristiano Ronaldo.

Nakon četiri uzastopna slavlja Lionela Messija, u ponedjeljak je Zlatnu loptu za najboljeg igrača 2013. godine dobio portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo, nogometaš španjolskog Real Madrida.

Ronaldo je pobijedio u izboru ispred Messija i Francka Riberyja, a u 60 utakmica u svim natjecanjima postigao je 69 pogodaka. Portugalu je pomogao u plasmanu na Svjetsko prvenstvo, uključujući i pogotke u doigravanju protiv Švedske, a postigao je i novi rekord u grupnoj fazi Lige prvaka, s devet postignutih pogodaka.

Nagradu mu je uručio legendarni Brazilac Pele, a Ronaldo je također i jedan od članova idealne jedanaestorice, FIFA/FIFPro World XI, u kojoj se nalaze: Manuel Neuer (Bayern München); Daniel Alves (Barcelona), Philipp Lahm (Bayern München), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid); Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Franck Ribéry (Bayern München); Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain).

Nagrada za najboljeg trenera pripala je njemačkom stručnjaku Juppu Heynckesu, koji je s Bayernom osvojio trostruku krunu, dok je nagrada za najbolju trenericu pripala njemačkoj izbornici Silviji Neid. Najbolja nogometašica svijeta također dolazi iz Njemačke - trijumfirala je Nadine Angerer.

Zlatan Ibrahimović osvojio je nagradu koja nosi ime Ferenca Puskasa, za najljepši pogodak - dalekometne škarice protiv Engleske.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri