Na poziv Sydney Uniteda

Romeo Jozak održao predavanja u Australiji

14.01.2014.

Romeo Jozak održao predavanja u Australiji
Foto: Arhiva HNS

Australski mediji dali su veliku pažnju tehničkom direktoru HNS-a Romeu Jozaku koji je prošloga mjeseca održao nekoliko predavanja tamošnjim trenerima i nogometnim dužnosnicima.

Gostovanje na državnoj televiziji SBS i reportaža najtiražnijeg dnevnika Sydney Morning Heralda dovoljno govori o pažnji s kojom je tijekom prosinca u Sydneyu dočekan tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, dr. Romeo Jozak.

Jozak je, između ostaloga, gledao utakmice mlađih uzrasnih kategorija te je održao tri predavanja i praktične prezentacije zainteresiranima. Tehnički direktor HNS-a bio je i gost Australskog nogometnog saveza, a sastao se i s Tonyjem Popovićem, trenerom Sydney Wanderersa.

Predsjednik Sydney Uniteda Mark Ivančić i tehnički direktor Luka Hržina inicijatori su ove posjete koja je dala doprinos povezivanju dijaspore i domovine pri čemu nogomet igra važnu ulogu.

Domaćine je najviše zanimalo kako tako mala zemlja poput Hrvatske može redovito "proizvoditi" vrhunske igrače:

"Bog nas je blagoslovio talentom, ali sve ostalo smo učinili sami. Razvili smo odlične trenere koji znaju trenirati na svim razinama. Poznaju sustav i prate ga", prenosi Jozakove riječi Sydney Morning Herald.

Jozak se osvrnuo i na predstojeći nastup Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu:

"Stručni stožer ima šest-sedam mjeseci za pripremu, što znači da će taktička priprema biti ključna. Utakmice uvijek mogu biti odlučene u jednom trenutku, bio to žuti karton, korner, slobodan udarac. U svakoj utakmici imate šanse, pa čak i protiv najvećih ekipa."

Upitan za favorita SP-a, Jozak je istaknuo - Nijemce: "Sviđa mi se kako Nijemci rade. Mislim da bi mogli donijeti nešto posebno u Brazil."

Jozakov intervju za SBS:

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri