Završna faza priprema

U Novigrad s Marinovićem i Novakom

16.01.2014.

U Novigrad s Marinovićem i Novakom
Foto: Drago Sopta/HNS

U Novigradu danas započinje posljednja faza priprema hrvatske futsalske reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo u Belgiji.

Pod vodstvom izbornika Mata Stankovića, najbolji hrvatski malonogometaši će od 16. do 24. siječnja odraditi posljednji i najvažniji dio priprema za Futsal Euro koji započinje 28. siječnja u belgijskom Antwerpenu.

Hrvatska je Euro izborila pobjedom protiv Slovačke u dodatnim kvalifikacijama, a u Skupini D čekaju je selekcije Španjolske i Češke.

Nakon dva pripremna susreta protiv Belgije (pobjeda i remi), Hrvatska će u ovoj fazi priprema konačno biti u kompletnom sastavu - reprezentaciji se priključuju ponajbolji pojedinci, Dario Marinović i Tihomir Novak.

Tijekom priprema u Novigradu, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice (zatvorenog tipa) protiv Slovenije - 19. siječnja u Izoli, a dan kasnije u Novigradu.

Izbornik Stanković ima jasne ciljeve u ovoj fazi priprema:

"Fokusirat ćemo se na snimanje protivnika i završno uigravanje za protivnike koji nas čekaju na Euru, Španjolsku i Češku. Protiv Belgije smo dali priliku svim igračima da pokažu što mogu, sada nam se priključuju Marinović i Novak koji donose kvalitetu više. Sa Slovenijom ćemo odigrati dvije zatvorene utakmice kako bismo smanjili tenzije, izbjegli ozljede i kako bih se s kolegom izbornikom dogovorio o načinu igranja, da se obje selekcije dobro pripreme za ono što ih čeka na Euru."

Na pripreme je pozvano 17 igrača: Marin Stojkić, Nikola Pavić, Ivan Mladina, Gordan Duvančić, Kristijan Grbeša, Vedran Matošević, Matija Capar, Saša Babić, Jakov Grcić, Franco Jelovčić, Alen Protega, Josip Suton, Franko Bilić, Tihomir Novak, Željko Petrović, Ivo Jukić, Dario Marinović.

Izbornik Stanković će među ovih 17 kandidata odabrati 14 putnika za Belgiju.

Uz izbornika, u stožeru reprezentacije su treneri Marinko Mavrović i Marin Smoje, trener vratara Luca Chiavaroli, fizioterapeut Goran Đapić, liječnik dr. Ivan Grgurev, ekonom Dario Zgrablić, tajnik Siniša Bačić i vođa puta Boris Durlen.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri