Čuk i Taritaš najbolje igračice

Agram i Pomurje slavili na turniru za djevojčice

20.01.2014.

Agram i Pomurje slavili na turniru za djevojčice
Foto: Drago Sopta/HNS

U organizaciji ŽNK Agram ovoga je vikenda odigran 2. međunarodni malonogometni turnir Agram 2014. za djevojčice uzrasta do 12 i do 14 godina.

U uzrastu do 12 godina, najbolje su bile nogometašice Pomurja koje su u finalu s 3:1 svladale ekipu Maribora. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Maja Čuk (Pomurje), za najbolju golmanicu Iva Kocijan (Maribor), dok je najviše pogodaka postigla Doris Ritlop (Pomurje).

U kategoriji nogometašica do 14 godina, trofej je uzela domaća ekipa, djevojke Agrama, koje su s 1:0 u finalu svladale Dinamo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Za najbolju igračicu izabrana je Martina Taritaš (Agram), za najbolju golmanicu Lara Hanaček (Agram), a najviše pogodaka zabila je Nina Čuček iz Ptuja. Za najperspektivniju igračicu turnira odabrana je Marija Klarić iz Dinama.

Foto: Drago Sopta/HNS

Voditeljica grassroots programa HNS-a, Nina Pavlović, bila je zadovoljna viđenim:

"U ime HNS-a zahvaljujem ŽNK Agram na organizaciji međunarodnog turnira za ovaj uzrast. Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj djevojčica mlađih od 12 godina kako igraju nogomet. Djevojke do 14 godina već pokazuju impresivnu vještinu. Moram reći da su zadužili sve nas u HNS-u da organiziramo stalno natjecanje za uzrast pionirki kako ovaj turnir ne bi ostao jedino takvo natjecanje u Hrvatskoj. Cilj nam je ostvariti suradnju sa školama i zadržati sve ove djevojke u nogometu što duže."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri