Otvaranje protiv Španjolske

Stanković odabrao putnike na Euro

22.01.2014.

Stanković odabrao putnike na Euro
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske reprezentacije Mato Stanković odabrao je 14 igrača za Europsko prvenstvo u futsalu koje 28. siječnja počinje u Antwerpenu.

Hrvatska reprezentacija nalazi se na pripremama u Novigradu, a četiri dana uoči polaska za Belgiju Stanković je odabrao sljedećih 14 igrača koji će putovati na Euro:

Ivo Jukić, Nikola Pavić, Vedran Matošević, Kristijan Grbeša, Josip Suton, Tihomir Novak, Alen Protega, Franco Jelovčić, Gordan Duvančić, Matija Capar, Jakov Grcić, Saša Babić, Marin Stojkić, Dario Marinović.

Jedini problem izborniku Stankoviću stvara istegnuće lista Alena Protege koji je danas odradio prvi trening nakon terapije, te će biti putnik u Belgiju ne bude li neočekivanih dodatnih problema s ozljedom. U Belgiju će s reprezentacijom putovati i Franko Bilić, u slučaju da izbornik u posljednji trenutak mora napraviti izmjenu u sastavu zbog ozljede.

Hrvatska je na Euru smještena u skupinu D s europskim prvacima Španjolcima i Češkom, pa je analiza tih protivnika u fokusu ovih priprema:

"Do danas smo se aktivno pripremali za Španjolsku, dogovarali smo kako spriječiti određene stvari koje oni rade, uigravali fazu obrane i napada za takvog protivnika. Od danas krećemo na Čehe koji su ekipa slična nama, tu ne može biti puno iznenađenja jer smo igrali i dosta međusobnih utakmica", kaže Stanković.

Hrvatska trenira dva puta dnevno, uz analize protivnika uoči svakog treninga, a izbornik je zadovoljan prikazanom igrom Hrvatske u dva zatvorena okršaja sa Slovenijom.

Reprezentacija dolazi u Zagreb 25. siječnja, dan kasnije putuje u Belgiju gdje Euro otvara ogledom protiv Španjolske 29. siječnja. Već dva dana kasnije Hrvatsku čeka ogled protiv Češke, dok natjecanje u skupini D zaključuju Češka i Španjolska 2. veljače.

Sastav delegacije: Mato Stanković (izbornik), Marinko Mavrović, Marin Smoje (treneri), dr. Ivan Grgurev (liječnik), Čedomir Kuharić (fizioterapeut), Siniša Bačić (tajnik), Lana Jozić (časnica za medije), Dario Skender (team manager), Boris Durlen (vođa delegacije).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri