Hrvatska se ne predaje

Stanković: "Pokušat ćemo uzeti sve što nam se otvori"

26.01.2014.

Stanković: "Pokušat ćemo uzeti sve što nam se otvori"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija održala je konferenciju za medije uoči odlaska na Europsko prvenstvo u futsalu, koje se održava u Belgiji.

Izbornik Hrvatske, Mato Stanković, sažeo je dojmove s priprema koje su odrađene u Novigradu te najavio da njegova momčad nipošto ne putuje u Antwerpen s bijelom zastavom, unatoč teškoj skupini u kojoj se nalaze još Španjolska i Češka.

"Svi smo u iščekivanju. Pripreme smo odradili jako dobro, ali rezultat na Europskom prvenstvu bit će konačni pokazatelj. Ispravljali smo svoje greške te snimali protivnike i njihove najjače strane, koje ćemo pokušati osujetiti", rekao je.

Prva je utakmica na rasporedu 29. siječnja upravo sa Španjolskom, a dva dana kasnije slijedi okršaj s Česima.

"Nezgodno je pričati o Španjolcima, oni nisu izgubili već godinama. Njihovu smo igru secirali segment po segment, svaki aut i svaki korner. Veliku će ulogu igrati vratari i otvaranje utakmice te psihološka priprema. Nećemo se predati, ali svjesni smo da je naša šansa protiv Čeha, koji su na našoj razini. Raspored im je bolji, čekat će nas odmorni, no to ne mora ništa značiti. Možda oni imaju veću širinu, dok mi imamo bolje pojedince", kaže Stanković.

Hrvatska je svoj osnovni cilj već ispunila, naglasio je: "Glavni je cilj bio povratak u elitu i to smo ostvarili. Sve što nam se otvori, pokušat ćemo uzeti te proći skupinu".

Svoja je razmišljanja iznio i Dario Marinović, jedan od najboljih hrvatskih igrača, koji je istaknuo: "Momčadska su očekivanja svakako prije svih osobnih. Sitnije smo probleme rješavali u hodu i mislim da je momčad u dobrom stanju. Radi klupskih obveza kasnije sam stigao na pripreme, no mislim da se to neće odraziti na našu igru i vjerujem da nećemo razočarati".

Reprezentativac Jakov Grcić još je jednom upozorio na snagu protivnika: "Skupina je teška, svi znamo da su Španjolci prvaci, a Česi su kvalitetni i na pripreme su išli čak u Kanadu te vjeruju u prolazak skupine".

Podršku hrvatskoj momčadi prenio je i Zorislav Srebrić, direktor reprezentacija: "Neka dodatni poriv našoj reprezentaciji bude podsjećanje na sjajno organizirano Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, posebno na punu dvoranu u Splitu unatoč snijegu te rasprodanu Arenu u Zagrebu".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri