Hrvati se nadaju drugom krugu

Jelovčić: "Na 100 posto i protiv Španjolske i protiv Češke"

27.01.2014.

Jelovčić: "Na 100 posto i protiv Španjolske i protiv Češke"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvati će na Europskom prvenstvu u futsalu snage odmjeriti sa Španjolcima i Česima, a Franco Jelovčić zadovoljan je pripremama i nada se prolasku u drugi krug.

Domaćin Europskog prvenstva u futsalu 2014. godine bit će Belgija, a Hrvatska će zaigrati u skupini s braniteljem naslova, Španjolskom, te reprezentacijom Češke. Prvi susret igra 29. siječnja, a u sklopu priprema odigrala je i dvije zatvorene prijateljske utakmice protiv Slovenije.

"Zadovoljan sam, dobro smo igrali, čak i iznenađujuće dobro. Slovenija je imala odlične rezultate, a mi smo pronašli još dva ili tri igrača koji nam mogu produžiti klupu i vjerujem da ćemo pokazati na EP-u da rezultat iz Hrvatske prije dvije godine nije slučajan", najavio je hrvatski reprezentativac Franco Jelovčić, jedna od uzdanica izbornika Mate Stankovića.

Španjolska je aktualni prvak, a Hrvatska se s njom sastala i u kvalifikacijama. Španjolci su upisali vrlo uvjerljivu pobjedu. Kako izbjeći reprizu te utakmice?

"Tih 10:0 nas peče, bilo je ružno. Tjedan dana smo proučavali Španjolce i katastrofa nam se neće dogoditi, spremni smo za njih. Treba razmišljati može li nam se nešto otvoriti, trebamo ući otvoreno", odgovara Jelovčić.

Ključna utakmica za prolazak u četvrtfinale trebala bi biti druga po redu, protiv Češke, 31. siječnja.

"Pobijedili smo ih prije dvije godine, ali jako ih cijenimo i poštujemo. Ne možemo tvrditi da smo bolji od njih, no uz pravi pristup na ovom natjecanju možemo biti bolja momčad, makar će biti jako teško", kaže.

Kakav se rezultat očekuje u hrvatskom taboru?

"Nadamo se prolasku skupine, a u četvrtfinalu bismo mogli na Italiju, jednu od najboljih momčadi. Česi će imati više odmora, no ne treba razmišljati o tome, svi moraju biti igrati na EP-u koliko god treba. Moramo dati 100 posto i protiv Španjolske i protiv Češke", istaknuo je Franco Jelovčić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri