Rad i strpljenje za iskorak

Jukić: "Ista momčad s dodatnim iskustvom"

28.01.2014.

Jukić: "Ista momčad s dodatnim iskustvom"
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentativni vratar Ivo Jukić svjestan je svoje uloge u nadolazećem ogledu sa Španjolskom na Europskom prvenstvu i vjeruje da se preko Češke može do četvrtfinala.

Hrvatska u srijedu, 29. siječnja, protiv europskog prvaka Španjolske otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu u futsalu, koje je počelo u belgijskom Antwerpenu. Hrvatski čuvar mreže Ivo Jukić u tom bi dvoboju mogao biti "na streljani".

"Priprema je kao i za svaku drugu utakmicu, iako je istina da će mnogo ovisiti o vrataru i da će trebati mnogo sreće protiv Španjolaca", kaže Jukić uoči susreta. "Oni su, kada imaju pravi dan, bilo kome sposobni zabiti četiri ili pet golova, neovisno o formi vratara. Ne budu li imali svoj dan, imamo šanse ostaviti rezultat u nekim granicama normale. Jako će važno biti kako će tko otvoriti utakmicu, uspijemo li desetak minuta držati ravnotežu i rezultatski egal, mogli bismo na kraju biti zadovoljni".

Prije dvije godine, Hrvatska je kao domaćin europske smotre stigla do polufinala: "Ovo je manje-više ista momčad, s jednakim nositeljima igre, a naša je prednost što su ti igrači skupili dodatno iskustvo".

Ključna utakmica za plasman u drugi krug, po svemu sudeći, bit će ona između Hrvatske i Češke.

"Mi i Česi slične smo momčadi po rejtingu i razini igre. No, u velikoj smo prednosti na području individualne kvalitete jer oni jednostavno nemaju igrača poput Marinovića, Novaka ili Jelovčića. Odigramo li na visokoj razini i uspijemo li na terenu individualnu kvalitetu pretvoriti u prednost, utakmica bi trebala otići u našem smjeru", ističe Jukić.

Što nedostaje hrvatskom futsalu kako bi se podignuo na razinu poput talijanske ili ruske?

"Nedostaje isključivo novac, Talijani i Rusi imaju znatno veće plaće, kao i mogućnost naturalizacije stranaca - što većina nas niti ne želi".

Može li se barem nastaviti uzlaznom putanjom?

"Nažalost, i to uvelike ovisi o novcu. Imamo ligu koja nije konkurentna i mladim igračima treba više vremena nego u drugim reprezentacijama poput Italije i Rusije jer ne dobiju priliku iskusiti visoku razinu igre. Ipak, uz pravilan rad i strpljenje mislim da ćemo napraviti i novi iskorak", zaključio je Ivo Jukić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri