Gležanj je bolje

Marinović: "Hrvatska može iskoristiti talijanske slabosti"

03.02.2014.

Marinović: "Hrvatska može iskoristiti talijanske slabosti"
Foto: UEFA / Sportsfile

Dario Marinović vjeruje da će biti spreman za četvrtfinale Europskog prvenstva i smatra da Hrvatska može parirati reprezentaciji Italije.

Jedan od najboljih pojedinaca u momčadi Mate Stankovića, Dario Marinović, ozlijedio je gležanj u susretu drugog kola Europskog prvenstva u Belgiji, protiv Češke. No, trebao bi zaigrati u četvrtfinalu protiv Italije u utorak.

"Gležanj je bolje, liječnici rade sve kako bi sanirali ozljedu i ovim im se putem zahvaljujem. Nadam se da će situacija biti dobra, optimist sam", otkrio je Marinović.

Hrvatska na noge Italiji izlazi nakon dva identična neriješena rezultata, 3:3 protiv Španjolske i Češke.

"Možda smo prije prvenstva računali da ćemo osvojiti tri boda, a ne dva, no uzeli smo bod jednoj od najjačih momčadi na svijetu. Moramo biti zadovoljni igrom i prolaskom skupine", komentirao je.

Hoće li hrvatska taktika protiv Italije biti slična onoj protiv Španjolske? "Vjerojatno će biti slična utakmica kao protiv Španjolske, makar Italija nema tu moć držanja lopte pa nećemo morati baš u tolikoj mjeri biti usredotočeni na obranu. Tražit ćemo svoju šansu iz protunapada, i ukoliko smanjimo broj pogrešaka i uzmemo što nam se ponudi, možemo se nadati polufinalu", odgovorio je Marinović.

Neke je talijanske slabosti otkrila Slovenija, koja je u susretu u skupini pobijedila 3:2. Talijanske vrline bit će dobro analizirane:

"Italija igra čvrsto i agresivno, dosta često na pivota, i ima nekoliko sjajnih individualaca. I Hrvatska može iskoristiti talijanske slabosti. Nije to utakmica u kojoj mi nemamo što tražiti, ako ih je pobijedila Slovenija, i mi imamo šansu. Hrvatska sigurno nije lošija od Azerbajdžana i Slovenije", zaključio je Dario Marinović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri