Hrvatskoj izmaklo polufinale

Jukić: "Početak nas je koštao utakmice"

04.02.2014.

Jukić: "Početak nas je koštao utakmice"
Foto: UEFA / Sportsfile

Jakov Grcić i Ivo Jukić slažu se s procjenom da je Hrvatskoj protiv Italije jako malo nedostajalo za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska je u četvrtfinalu europske smotre u Antwerpenu poražena 2:1 od Italije, iako je uz malo više preciznosti u završnici mogla i do izjednačenja. Novak je tri sekunde prije isteka vremena pogodio vratnicu, koja je spasila Talijane produžetka.

"Glupo je pričati o sreći kada smo i protiv Španjolske i protiv Češke zabili gol u zadnjim minutama. Loše smo ušli u utakmicu, kao i protiv Rusa i Talijana prije dvije godine, kada smo brzo primili pogodak. Nije nas taj pogodak presjekao, ali prve su nam minute kobne i teško je protiv tako jake reprezentacije vraćati i pobijediti", prokomentirao je Jakov Grcić.

Stankovićevi izabranici smatraju da su bili u stanju izboriti novo polufinale, dodao je Grcić:

"Pokazali smo da ova momčad, ova generacija ima kvalitetu, makar bi se na nekim stvarima moglo poraditi. Čestitam svojim suigračima na dobro odigranim utakmicama, premda svima nama ostaje žal i osjećaj da smo mogli napraviti i više. Zadovoljni smo rezultatom, no svi će vam reći da smo mogli i korak dalje".

Vratar Ivo Jukić priznaje da se odlučujući pogodak Italije mogao spriječiti, a s eventualnim izjednačenjem Hrvatska bi bila na pragu nove senzacije:

"Svima smo pokazali koliko smo napredovali, da više nema momčadi s kojom ne možemo igrati izjednačenu utakmicu. Preostale su nam te pogreške - ja sam ovoga puta poklonio drugi gol Italiji - i to se moralo odraziti na konačni rezultat. U drugom smo dijelu bili bolji, imali smo šanse, ali lopta nije htjela u gol. Da smo poravnali, na Italiji bi bio golemi pritisak i bili bismo u velikoj prednosti".

Hrvatska je dobrim nastupom u Belgiji najavila i moguće nove uspjehe na budućim turnirima, naglasio je Jukić:

"U prvih deset minuta kolektivno nismo radili ono što smo se dogovorili, jedino je možda Jelovčić cijelu utakmicu odigrao na visokoj razini. Poslije smo se probudili, igrali dobru obranu, no početak nas je koštao cijele utakmice. Svjesni smo gdje smo stigli, ali bili smo na milimetar do još boljeg rezultata. Zaslužili smo barem produžetke i šteta je što nismo napravili senzaciju na turniru. Ipak, s obzirom na godine, mislim da ćemo najbolje susrete odigrati na idućim velikim natjecanjima".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri