Rusija opet pala u finalu

Italija preuzela europsku krunu

08.02.2014.

Italija preuzela europsku krunu
Foto: UEFA / Sportsfile

Reprezentacija Italije, koja je u četvrtfinalu eliminirala Hrvatsku, novi je prvak Europe u futsalu. U finalu je pobijedila Rusiju rezultatom 3:1.

U belgijskom gradu Antwerpenu završeno je Europsko prvenstvo u futsalu. Zlato je uzela Italija, pobjedom nad Rusijom u finalu u kojemu je prvi sudac bio Fernando Gutierrez Lumbreras iz Španjolske, a drugi je sudac bio Saša Tomić iz Hrvatske.

Italija je povela pogotkom Gabriela Lime nakon kornera u sedmoj minuti, a Rusija je poravnala novim sjajnim golom Edera Lime tri minute poslije.

No, momčad Roberta Menichellija otišla je na odmor s dva pogotka prednosti. Prvo je Murilo u mrežu spremio loptu Lime, nakon izvrsno izrađene akcije, a minutu prije poluvremena Giasson je realizirao talijanski protunapad za 3:1.

U nastavku susreta prilika i pogođenih vratnica bilo je na obje strane, no rezultat se više nije mijenjao. Rusija je u 34. minuti ostala bez isključenog Cirila, koji je zaradio dva žuta kartona.

Talijani su na početku natjecanja, u prvom nastupu u skupini, izgubili od Slovenije, no potom su uvjerljivo pobijedili Azerbajdžan, da bi u četvrtfinalu svladali Hrvatsku 2:1. U polufinalu su nadjačali Portugal te preko Rusije stigli do svog drugog naslova prvaka Europe, nakon slavlja na domaćem terenu 2003. godine. Rusi su ostali na jednoj osvojenoj tituli, a u Belgiji su doživjeli četvrti poraz u finalima, uključujući i onaj zagrebački 2012. godine protiv Španjolske.

Španjolska, koja je branila europski naslov, nakon polufinalnog poraza od Rusije u produžetku osvojila je brončano odličje pobjedom nad Portugalcima 8:4.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri