Dojmovi iz Skupine H

Prandelli: "I Hrvatska i Bugarska mogući pobjednici skupine"

24.02.2014.

Prandelli: "I Hrvatska i Bugarska mogući pobjednici skupine"
Foto: Drago Sopta/HNS

U Skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo zaigrat će Italija, Hrvatska, Norveška, Bugarska, Azerbajdžan i Malta.

Izbornici hrvatskih protivnika iz Skupine H, nakon ždrijeba europskih kvalifikacija koji je održan u nedjelju u Nici, ponudili su svoje viđenje nadolazećih izazova.

Nositelj skupine je reprezentacija Italije, koju vodi Cesare Prandelli.

"Izbjegli smo Belgiju i Švicarsku, ali ni Hrvatska nije ništa slabija. Skupina nije lagana kao što mnogi misle jer su i Hrvatska i Bugarska mogući pobjednici skupine. Nedavno smo igrali s Maltom pa ni te utakmice nisu bile lake. Norveška je dobra, a Azerbajdžan brzo napreduje. Mislim da je skupina vrlo teška i morat ćemo se dobro pripremiti želimo li se plasirati na EP", rekao je Prandelli.

Norvešku će izabranu vrstu voditi Per-Mathias Hogmo, koji kaže: "Ždrijeb je mogao biti bolji, ali i gori. Skupina je teška, s obzirom da je Hrvatska bila među najjačim reprezentacijama iz druge jakosne skupine, a zajedno s Italijom plasirala se na SP. Italija je izraziti favorit, a iza njih vodit će se ravnopravna borba. Završni turnir s 24 reprezentacije otvara nam više mogućnosti, stoga će biti uzbudljivo do samog kraja".

Bugarska je bila među nepoželjnijim izborima iz četvrte jakosne skupine.

"Skupina je teška, ali nije je nemoguće proći. Italija je očiti favorit, a tu momčad dobro poznajemo. Sve druge momčadi imaju svoju šansu, Norveška je čvrsta, a Hrvatska ima igrače svjetske klase", rekao je bugarski izbornik Penev.

Na klupi Azerbajdžana sjedi iskusni njemački stručnjak Berti Vogts, koji također vjeruje da bi njegovi nogometaši mogli izboriti mjesto u Francuskoj 2016. godine: "Sretni smo što možemo igrati protiv Italije, a i Hrvatska je snažna momčad. Obje su reprezentacije izborile Svjetsko prvenstvo, stoga će biti poseban dan kada dođu na gostovanje u Azerbajdžan. Mi smo napredovali, prošle smo godine izgubili samo tri utakmice. Nikome neće biti lako protiv nas, a sanjamo o osvajanju trećeg mjesta u skupini, pri čemu je u nogometu sve moguće. Nikome nećemo ništa darovati i budemo li koncentrirani, imamo šansu".

"Nema sumnje, pred nama je težak posao. Moramo naporno raditi i gledati prema naprijed. Opet smo dobili Italiju i Bugarsku, a i Hrvatska je težak protivnik. Takvi suparnici vam ništa neće darovati", dodao je izbornik Malte, Pietro Ghedin.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri