Čestitke Saši Tomiću

15. seminar sudaca Prve i Druge HMNL

24.02.2014.

15. seminar sudaca Prve i Druge HMNL
Foto: Drago Sopta/HNS

Seminar sudaca u futsalu održan je od 19. – 20. veljače 2014. god. u hotelu Valamar Diamant u Poreču.

1. Stručno – edukacijski dio Seminara započeo je s radom u srijedu, 19. veljače 2014. god. na kojem su nazočili suci Treće skupine (pozvano je 27, a nazočilo je 17 sudaca) te po prvi puta na Seminaru su nazočili suci – pripravnici (45 sudaca je nazočilo). Isti su obavili tjelesnu provjeru za suce u futsalu (test br. 1 – 1000 m, trčanje, test br. 2 – brzina, šprint 4 x 10 m i test br. 3 – agilnost, cik – cak trčanje) te provjeru iz poznavanja PNI – FUTSAL test PNI / klipovi. Nakon toga održana su stručna predavanja, analiza suđenja te priprema za nastavak prvenstva Prve i Druge HMNL koje su započele s natjecanjem prošli vikend.

2. Drugi dan, 20. veljače 2014. god. održan je stručno – edukativni Seminar za suce u futsalu na kojem su nazočili futsalski suci Elitne skupine (nazočilo 11 od pozvanih 12) Prve skupine (pozvano 12, nazočilo 11 futsalskih sudaca) te Druge skupine (pozvano 22, nazočilo 20 futsalskih sudaca). Također, futsalski suci obavili su tjelesnu provjeru za futsalske suce te provjeru iz poznavanja PNI – FUTSAL TEST. U nastavku Seminara održana su stručna predavanja u svezi ujednačavanja kriterija i primjena PNI na stroži način nego što je do sada bilo. Proljetni dio prvenstva za futsalske suce kao i u „velikom nogometu“ sucima je teže suditi glede toga isti se moraju pridržavati PNI i naputaka u svezi PNI za futsal.

Na završetku Seminara podijeljeni su FIFA znakovi (grbovi) sucima koji su bili nominirani za 2014. godinu za suđenje utakmica u Europi i svijetu.

Znakove su dobili futsalski suci: Saša TOMIĆ (Zagreb), Danijel JANOŠEVIĆ (Zagreb), Andrej TOPIĆ (Split) te Nikola JELIĆ (Ivanec).

Na oba Seminara za futsalske suce u Hrvatskoj rukovodila je Komisija za suđenje malog nogometa (futsal) koja djeluje kao podkomisija Komisije nogometnih sudaca IO HNS u sastavu: gosp. Ivan NOVAK, Mateo BEUSAN i Edi ŠUNJIĆ te stručni suradnici i povjerenici za suđenje: gosp. Milan BERGER, Darko ŠTIMAC i Marijan DOBROVIĆ.

Na Seminaru je nazočio i gosp. Zorislav SREBRIĆ, a njegova nazočnost dala je posebnu dimenziju i time je upotpunio ozbiljnost ovog Seminara.

Potrebno je napomenuti na kraju da smo izuzetno ponosni na našeg FIFA suca, gosp. Sašu TOMIĆA koji je vrlo uspješno odsudio polufinale i finale Europskog prvenstva 2014. godine i ostavio sjajni dojam te potvrdio svoj ulazak u Elitne futsalske suce UEFA. Čestitamo.

U završnom govoru predsjednik Komisije nogometnih sudaca IO HNS, gosp. Dušan KUKIĆ zaželio je futsalskim sucima uspješnost u suđenju te da se pridržavaju primjene PNI i propisa HNS te da se ponašaju u skladu s Kodeksom HNS-a.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri