Pohvale Uefe

Dr. Jones: "HNS je organizirao vrhunski simpozij"

27.02.2014.

Dr. Jones: "HNS je organizirao vrhunski simpozij"
Foto: Drago Sopta/HNS

Korporativne stranice Uefe objavile su članak o Medicinskom simpoziju kojeg je Hrvatski nogometni savez organizirao u suradnji s krovnom europskom nogometnom kućom.

"Hrvatska je time doprinijela Uefinom inovativnom FDE programu (Football Doctor Education Programme) unutar kojeg članice Uefe izmjenjuju ideje, informacije i znanje u sve važnijem polju nogometne medicine", stoji u tekstu objavljenom na Uefa.org.

Sadržaj FDEP-a kreiran je u suradnji s Uefinom Liječničkom komisijom koju vodi Dr. Michel D'Hooghe, kao i ekspertima na polju sportske medicine.

Na Medicinskom simpoziju organiziranom u prostorijama Nogometne akademije u Sesvetama sudjelovali su liječnici klubova 1. i 2. HNL te hrvatskih nogometnih reprezentacija.

Na dvodnevnom Simpoziju liječnici su imali bogati program tijekom kojeg su vrhunski stručnjaci obradili sljedeće teme: organizacija zdravstvene službe, suradnja medicinske službe Saveza i klubova, pregled igrača bez svijesti, srčani zastoji, ozljede vratne kralješnice, trauma, ozljede glave, prsnog koša, abdomena i zdjelice, astma i anafilaksija, dijabetes i epilepsija, obrada rane i analgezija.

Nakon pismenog i praktičnog ispita, liječnici su na poklon dobili potrebnu medicinsku opremu za hitne slučajeve (Rescue-Pac i defibrilator Zoll AED+).

Član Uefine Liječničke komisije dr. José Henrique Jones pohvalio je organizaciju Simpozija:

"Svi u HNS-u pomogli su organizirati vrhunski tečaj koji će definitivno dodatno poboljšati znanje o nogometnoj medicini među elitnim nogometnim liječnicima u zemlji. Bio je užitak sudjelovati na tako izvanredno organiziranom događaju i vidjeti kako HNS podržava Uefine aktivnosti u FDE programu."

Liječnik hrvatske A reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević istaknuo je koristi Simpozija:

"Ovakva FDEP edukacija u Hrvatskoj je savršen način za razvijanje konkretnog, na nogomet usmjerenog medicinskog znanja. Tečaj je bio fokusiran na osnove hitne medicine, sa sudjelovanjem Uefinog stručnjaka i člana Liječničke komisije Joséa Henriquea Jonesa i uz potporu Uefe. Nema dvojbe da smo obogatili znanje svojih elitnih doktora i dodatno ojačali nogometnu medicinu u Hrvatskoj."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri