Sjednica u Poreču

Zaključci s 23. sjednice Komisije nogometnih sudaca

27.02.2014.

Zaključci s 23. sjednice Komisije nogometnih sudaca
Foto: Drago Sopta/HNS

U subotu, 22. veljače 2014. god. u prostorijama Hotela „VALAMAR DIAMANT“ u Poreču održana je 23. sjednica Komisije nogometnih sudaca IO HNS.

Komisija nogometnih sudaca IO HNS obavila je Analizu suđenja od 21. – 22. kola Prve HNL za natj. 2013./2014. god. – proljetni dio te diskutirala o ostaloj sudačkoj problematici.

1. Nakon pregledanih video zapisa te obavljene analize suđenja nogometnih sudaca Prve HNL može se konstatirati da je suđenje bilo „DOBRO“ osim na dolje navedenim prvenstvenim nogometnim utakmicama a odnosi se na sljedeće:

21. kolo – odigrano, 08. veljače 2014. god.
21/3 SPLIT – HAJDUK 1:2
Sudac: Ivan BEBEK (Rijeka) Kontrolor: Stjepan ŠARIĆ (Zagreb)

22. kolo – odigrano, 15. veljače 2014. god.
22/2 ISTRA 1961 – LOKOMOTIVA 2:4
Sudac: Andrej BURILO (Osijek) Kontrolor: Dragutin VUK (Čakovec)

22/5 ZADAR – RIJEKA 1:0
Sudac: Damir BATINIĆ (Osijek) Kontrolor: Borislav BEZJAK (Zagreb)

Zbog neadekvatne primjene tehničkih i stegovnih mjera suci utakmica su od strane Kontrolora suđenja ocijenjeni ocjenama koje nisu primjenjene prema Uputama o ocjenjivanju. Kontrolori sudaca koji su obavljali dužnosti na gore navedenim utakmicama, gosp. Stjepan ŠARIĆ, Dragutin VUK i Borislav BEZJAK u potpunosti nisu primijenili UPUTSTVA o ocjenjivanju sudaca, stoga se istima dostavljaju video zapisi (DVD) odigranih utakmica na ponovljenu analizu i revidiranje dobivenih ocjena nogometnih sudaca.

Sve ostale prvenstvene nogometne utakmice od 21. – 22. kola odigrane su u duhu PNI i bez primjedbi na suđenje.


Prvenstvena nogometna utakmica iz 17. kola (ISTRA 1961 – DINAMO) te utakmice Završnice HNK 1/4 finale (RIJEKA – OSIJEK) odigrane su u duhu fair- playa i bez primjedbi na suđenje.

2. Odlukom Komisije nogometnih sudaca IO HNS verificirani su postignuti rezultati nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja na održanim Seminarima:

2.1. Prva HNL Poreč, 31.01. – 02.02.2014. god.
2.2. Druga HNL Poreč, 21. – 22.02.2014. god.
2.3. Prva i Druga HMNL Poreč, 19. – 20.02.2014. god.

3. Temeljem članka 17. PRAVILNIKA o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima na ispit za zvanje REGIONALNE kategorije nogometnih sudaca prijavilo se 48 kandidata koji su dostavili potpunu dokumentaciju na uvid do roka.

3.1. Odlukom Komisije nogometnih sudaca IO HNS ne prihvaća se nepotpuna dokumentacija kandidata Alena BEŠIĆA (Pula) te se ista dostavlja NSŽ Istarske na uvid.

? Nakon zaprimljenih očitovanja u svezi dostavljanja nepotpune dokumentacije kandidata Alena BEŠIĆA, predlaže se NSŽ Istarske da povedu disciplinski postupak u svezi navedenog slučaja.

3.2. Na sljedećoj sjednici donijet će se Odluka o terminu i mjestima polaganja ispita.

4. Temeljem članka 21. PRAVILNIKA o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima na ispit za zvanje SAVEZNE kategorije nogometnih sudaca prijavilo se 30 kandidata koji su dostavili ispravnu dokumentaciju do roka.

4.1. Na sljedećoj sjednici donijeti će se Odluka o terminu i mjestu održavanja ispita.

5. Temeljem članka 65. PRAVILNIKA o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima te članka 5./6. PRAVILA o uvjetima i načinu stjecanja zvanja saveznog sudačkog instruktora u nogometu za prevođenje prijavilo se 2 kandidata.

6. Temeljem članka 65. PRAVILNIKA o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima te članku 7./8. PRAVILA o uvjetu i načinu stjecanja zvanja savezni sudački instruktor – kontrolor u nogometu za ispit se prijavilo 2 kandidata koji su stekli uvjete.

7. Odlukom Komisije nogometnih sudaca IO HNS imenovani su MENTORI sudaca za nogometne suce i pomoćne suce tzv. „TALENT PROGRAM“ Treće HNL.

Zadužuju se Mentori sudaca da stupe u kontakt sa nogometnim sucima „Talent
programa“ – Treće HNL koji će pratiti napredak talenata kroz različite predviđene
programe u suradnji sa Komisijom nogometnih sudaca IO HNS.

8. Zaprimljen je Zapisnik s održane sjednice podkomisije za mali nogomet (Futsal) s svim potrebitim podacima u svezi održanih Seminara za futsal suce.

9. Komisija nogometnih sudaca IO HNS zaprimila je dopis od Fife u svezi odobrenja prijevoda PNI na hrvatski jezik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri