Wolfsburg ipak poražen

Perišić zabio i asistirao, Pranjić golom poveo Pao prema pobjedi u derbiju

02.03.2014.

Perišić zabio i asistirao, Pranjić golom poveo Pao prema pobjedi u derbiju
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Perišić unatoč golu i asistenciji nije uspio spriječiti težak poraz Wolfsburga, dok je Danijel Pranjić pogotkom poveo Panathinaikos prema slavlju u najvećem grčkom derbiju.

Nakon Marija Mandžukića u subotu, u nedjelju je Ivan Perišić odigrao vrlo dobru utakmicu te ubilježio jedan pogodak i jednu asistenciju. No, Wolfsburg je za razliku od Bayerna poražen - Hoffenheim je slavio s visokih 6:2.

Firmino je doveo Hoffenheim u vodstvo već u četvrtoj minuti, a u 15. minuti je Perišić ubacio za Dosta, koji glavom pogađa za 1:1. No, u završnici prvog dijela Hoffenheim preko Sülea i dva puta Modestea bježi na nedostižnih 4:1.

U 76. minuti Perišić je na asistenciju De Bruynea smanjio na 4:2, uklizavši na prizemni ubačaj na šest metara, da bi nakon isključenja Träscha Salihović s 11 metara i Schipplock potvrdili pobjedu domaćina. Perišić je igrao do 84. minute, kada ga je zamijenio Ochs, a Ivica Olić ušao je u 80. minuti umjesto Knochea.

U Grčkoj je odigran veliki derbi vodećeg Olympiakosa te četvrtoplasiranog Panathinaikosa, a s tri su pogotka u mreži domaćina sva tri boda odnijeli gosti iz Atene.

Prvi je bio djelo hrvatskog reprezentativca Danijela Pranjića, koji se tako po peti put ove sezone upisao u listu strijelaca u grčkoj ligi. Pranjić je u 45. minuti završio brzi protunapad Panathinaikosa preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Berg je sredinom nastavka povisio na 2:0, a "točku na i" stavio je Abeid u 89. minuti. Pranjić i Gordon Schildenfeld odigrali su svih 90 minuta, a Mladen Petrić u igru je ušao u 77. minuti, umjesto strijelca Berga.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri